Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
29. 12. 2012,
20.02

Osveženo pred

8 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 29. 12. 2012, 20.02

8 let, 8 mesecev

Planet TV: Kanglerjeve zadnje zaposlitve padle v vodo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kot kaže, se je zadnji poskus mariborskega župana v odhodu Franca Kanglerja, da svojim pripadnikom zagotovi dobro plačane in varne občinske službe, izjalovil.

Uveljavitev novega občinskega akta o sistematizaciji delovnih mest v mestni upravi je namreč preprečil občinski sindikat. Je bil datum za odhod - 31. december - le pridobivanje časa?

Po mnenju sindikata pravi namen sprejetja akta o sistemizaciji delovnih mest vsekakor ni takšen, kot ga želi prikazati mariborska mestna uprava. Predsednik organizacije sindikata delavcev mestne uprave Mestne občine Maribor Goran Rajić je za Planet TV povedal, da je namen tega akta zagotovo, da se tik preden odstopom župana sprejme pravna podlaga, da se pospravi pod preprogo vse, kar se je dogajalo na kadrovskem področju Mestne občine Maribor.

Direktorica mariborske mestne uprave Milica Simonič Steiner pa očitke sindikata ostro zavrača. "Ne gre za nobeno politično čistko med zaposlenimi, ne gre za nobene nove zaposlitve oziroma za transformacijo zaposlitev iz določenega v nedoločen čas, ampak gre v bistvu za klasične potrebe organizacije delovnega procesa."

Sporna pa ni le podlaga za sklic sestanka, marveč tudi sam akt, v katerem, pojasnjuje Rajić, manjkajo ključni podatki. "Druga sprememba je ta, da se na posameznih delovnih mestih izboljšujejo plače s prekvalifikacijo teh delovnih mest v bolje plačana. To je po našem mnenju prikrito napredovanje. Napredovanja po javni upravi že tri leta ni," je dejal Rajić.

Sindikate bodo, kot je zagotovila Simonič Steinerjeva, po podaljšanju roka ponovno pozvali na pogovor. Kakšen epilog bo doživela zgodba, bo torej znano predvidoma januarja prihodnje leto.

Ne spreglejte