Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 3. 2013,
22.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Borut Pahor Alenka Bratušek vlada

Sreda, 20. 3. 2013, 22.30

8 let

Pahor o Bratuškovi: Nihče ne pričakuje njene rešitve čez noč in v celoti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Predsednik republike Borut Pahor je predsednici vlade Alenki Bratušek v čestitki ob današnji potrditvi ministrske ekipe v DZ zaželel uspešno delo vlade po njenim vodstvom.

Poleg tega je Pahor izrazil pripravljenost za sodelovanje v korist države in državljanov. Kot je zapisal Pahor, so vsi, ki imajo različne vloge pri vodenju in predstavljanju države, zavezani upravičenim pričakovanjem ljudi, da bomo ravnali v njihovo dobro.

"Po letih globalne in globoke krize nihče ne pričakuje njene rešitve čez noč in v celoti. Vendar se potrpljenje ljudi zmanjšuje in le prepričljiva ravnanja političnih ter drugih javnih in državnih institucij bodo omogočila dovolj strpnosti in razumevanja za nujne spremembe," je opozoril.

Pahor z veseljem pričakuje tudi pobude in predloge Bratuškove Tako je Pahor ponudil roko za tvorno sodelovanje v korist države in državljanov. "Poleg vestnega izpolnjevanja mojih neposrednih pristojnosti sem vedno pripravljen prevzeti povezovalno vlogo glede strateških političnih vprašanj, ki zadevajo širše politično soglasje, kot sem to storil v februarju letos," je zapisal Pahor v čestitki. Sicer pa predsednik republike z veseljem pričakuje tudi pobude in predloge Bratuškove.

Dodal je še, da utegne biti tudi v okviru tvornega sodelovanja najbolj koristen, če mu bo uspelo s projektom Slovenija 2030 strniti razpoložljive intelektualne in druge narodove moči za osredotočenje na novo vizijo naše prihodnosti. "Leta krize dodatno dokazujejo, da je brez dolgoročne vizije ukrepanje vlad premalo osmišljeno," je dodal v čestitki.

Državni zbor je namreč danes z 52 glasovi za in 35 proti imenoval ministrsko ekipo predsednice vlade Alenke Bratušek. S tem je bila izvoljena enajsta slovenska vlada.

Ne spreglejte