Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 4. 2010,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 4. 2010, 18.20

8 let

Pahor: Dalajlami bo izkazana potrebna pozornost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tibetanskega duhovnega voditelja in Nobelovega nagrajenca za mir dalajlamo je premier Borut Pahor v preteklosti, ko je bil predsednik DZ, že sprejel.

Tudi ob tokratnem obisku dalajlame v Mariboru "mu bo s strani oblasti izkazana potrebna pozornost", je zatrdil Pahor. Kot je v odgovoru na vprašanje, ali se namerava srečati z dalajlamo, ko bo ta v začetku prihodnjega tedna obiskal Maribor, spomnil Pahor, se je z dalajlamo enkrat že srečal. To se je zgodilo julija 2002, ko je Pahor kot tedanji predsednik DZ skupaj z vodji poslanskih skupin dalajlamo neuradno sprejel na Brdu pri Kranju. "V vitrini državnega zbora se nahaja beli šal dalajlame" "Sestanek je bil zelo navdihujoč in bo za vedno ostal v lepem spominu," je glede dogodka pred skoraj osmimi leti zatrdil Pahor in spomnil, da se v vitrini državnega zbora nahaja beli šal, ki mu ga je takrat podaril dalajlama.

"Mislim, da si zasluži pozornost" "Jaz sem Nobelovega nagrajenca že sprejel, mislim, da si zasluži pozornost, tudi ko bo prišel v Slovenijo mu bo s strani oblasti izkazana potrebna pozornost, brez skrbi, je človek, ki se bori za človekove pravice," je še dejal premier.

Kitajska protestira, če dalajlamo sprejmejo voditelji države Kitajska ob uradnih sprejemih dalajlame v katerikoli državi, še posebej če ga sprejmejo državni voditelji, protestira. Tudi ob dalajlamovem obisku leta 2002 je kitajsko veleposlaništvo v Sloveniji izrazilo uradni protest, protestiralo pa je tudi pred dnevi, ko je izvedelo, da namerava dalajlamo ob tokratnem obisku sprejeti mariborski župan Franc Kangler.

Kangler: Dalajlamo bom sprejel kot človeka in ne državnika Slednji je pred dnevi povedal, da obisk nima politične narave in da bo dalajlamo sprejel kot človeka in ne državnika. "Povabili smo ga kot človeka, ki se bori za mir in spravo," je dejal. "V Mariboru imajo odprta vrata vsi ljudje s pozitivnim sporočilom," je zatrdil.

Ne spreglejte