Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 1. 2009,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 15. 1. 2009, 11.39

8 let

Nekdanji mufti toži tajnika islamske skupnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji ljubljanski mufti Osman Đogić toži tajnika Islamske skupnosti v Sloveniji Nevzeta Porića.

Đogić, sedaj član Slovenske muslimanske skupnosti, je tožbo zoper Porića vložil zaradi izjav, ki jih je Porić maja 2006 izrekel za Mag in Demokracijo. Med drugim je dejal, da se je Đogić v vlogi ljubljanskega muftija znašel "po pomoti" in da je konfliktna oseba, ki je povzročala težave že v Avstraliji. Đogić: V Avstraliji nisem povzročil nobenih konfliktov Đogić pa trdi, da v Avstraliji, kjer je živel od leta 1992 do 2002, ni povzročal nobenih konfliktov. To je na sredinem sojenju potrdila tudi njegova žena Amela, ki je povedala, da je v muslimanski skupnosti deloval kot imam, socialni delavec, prevajalec in mirovni sodnik.

"Zapleti" okrog imenovanja

Glede imenovanja Đogića za muftija pa Porić trdi, da tedaj vrhovni poglavar muslimanov v Sloveniji, BiH, Hrvaški, Srbiji in Črni gori ni bil seznanjen, da se je drugi kandidat Osman Kozlić odločil, da odstopi od te kandidature. "Svojim uslužbencem je naročil, naj pokličejo Osmana, a ni povedal, katerega. Poklicali so Đogića, ker pa so hoteli kandidaturo čim prej končati, so ga vprašali, če bi sprejel to mesto, in on je pristal," po poročanju Dnevnika trdi Porić.

Porić trdi, da mu je vse to pojasnil sam Đogić in da je tudi Đogićeva žena "pomoto" omenila njegovi ženi. Porićevan žena Ela Porić je v sredo to potrdila, medtem ko je Amela Đogič zanikala, da bi kdaj koli komu dejala kaj podobnega.

Suljić Đogića opisal kot konfliktnega človeka Na sredinem sojenju so zaslišali tudi imama v Škofji Loki Ifeta Suljića, ki je pred Porićem zasedal mesto tajnika v islamski skupnosti. Suljić je rekel, da mu je Đogić "pomoto" sam pojasnil. Poleg tega je Đogića opisal kot "konfliktnega človeka, ki je vedno hotel biti glavni in je spore povzročal tudi v Avstraliji".

Ne spreglejte