Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 6. 2008,
11.45

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 13. 6. 2008, 11.45

8 let, 5 mesecev

Na razpisu za Darsovo mobilno enoto dva ponudnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na javni razpis Družbe za avtoceste v RS (Dars) za nakup vozil za nadzor uporabe vinjet in cestninjenja v prostem prometnem toku sta se prijavila dva ponudnika.

To sta podjetji Porsche Slovenija in Dat-Con iz Polzele. Vrednost ponudbe prvega znaša 888.130 evrov (z DDV), drugega pa 1.082.642 evrov (z DDV). Uporabniki slovenskih avtocest bodo že vinjete sicer lahko kupili čez tri dni. V kolikšnem času bo strokovna komisija proučila obe ponudbi in na podlagi meril izbrala najboljšega ponudnika, predsednica komisije Andreja Nagode ob današnjem javnem odpiranju ponudbe še ni mogla napovedati.

Izbrana bo tista, ki bo dobila več točk Dars bo med prispelimi ponudbami, kot je znano, izbral tisto, ki bo na podlagi meril - to so cena (60 točk), krajši dobavni rok (24 točk) in daljši garancijski rok za vozila (16 točk) - ter ob upoštevanju tehničnih specifikacij in drugih zahtev ekonomsko najugodnejša. V primeru enakega števila točk bodo izbrali ponudbo z nižjo ceno.

Tako Porsche Slovenija kot Dat-Con, katerih predstavniki niso imeli pripomb na postopek javnega odpiranja ponudb, sta v svoji ponudbi navedla 90-dnevni dobavni rok in 48-mesečni garancijski rok.

Porsche ponudil Volkswagnove transporterje Andreja Pečjak Brvar iz podjetja Porsche Slovenija, ki je ponudilo nižjo ceno, je sicer po odpiranju povedala, da so ponudili Volkswagnove transporterje.

Dars z razpisom kupuje 21 kombijev, 20 za potrebe mobilne enote in enega za potrebe Darsa. Dobavitelj bo moral poleg določene kakovosti in dodatne opreme kombijev zagotoviti tudi šolanje predvidoma 90 ljudi.

Dobavitelj bo moral pripraviti šolo varne vožnje Kot je zapisano v pogojih javnega razpisa, bo dokončni prevzem kombiniranih vozil in opreme opravljen po preizkusu delovanja, dobavitelj pa bo moral osebje seznaniti s funkcionalnostmi vozila in pripraviti šolo varne vožnje.

Osnovna brva vozil je sivo srebrna Osnovna barva 20 vozil, ki so predvidena za mobilno enoto, je sivo srebrna, na strehi mora biti napis Dars v temno modri barvi in signalni oranžni blok, ostale oznake pa se izvede v skladu s celostno grafično podobo Darsa, ki jo bo izbrani ponudnik prejel takoj po podpisu pogodbe. Eno vozilo - to je za potrebe Darsa - mora biti v beli barvi, brez drugih oznak.

Ne spreglejte