Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2016,
6.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

S srcem na kolo MIK Alen Kobilica družbena odgovornost Siolov žarek

Sreda, 27. 4. 2016, 6.35

6 let, 6 mesecev

MIK-ovi srčni kolesarji na cilju

Oglasno sporočilo
S srcem na  kolo MIK 5 etapa

MIK-ovi kolesarji so odvrteli pedala 540 kilometrov dolge petdnevne etape od Murske Sobote do Izole, z namenom omogočiti brezplačne počitnice za kar 200 otrok.

Za njimi je zadnja etapa od Nove Gorice do Izole. MIKov salon v Novi Gorici je pred štartom pripravil posebno presenečenje – torto. Danes, 26. aprila, namreč direktor in lastnik podjetja praznuje okroglih 50 let.

Pozitivnim presenečenjem na zadnji etapi pa kar ni bilo konca. 70 kolesarjem sta se pridružila slovenski paratriatloncec Alen Kobilica in njegov sotekmovalec Mitja Mori. Posebna previdnost na italijanskih cestah seveda ni bila odveč, kljub temu pa so družno drveli proti Mladinskemu zdravilišču in letovišču RK Slovenije na Debelem rtiču, kjer so imeli krajši postanek.

70 kolesarjem se je pridružil slovenski paratriatloncec Alen Kobilica. | Foto: 70 kolesarjem se je pridružil slovenski paratriatloncec Alen Kobilica.

Čakalo jih je še 20 kilometrov do cilja, MIK-ovega salona v Izoli. In prišli so, po 90 kilometrih zadnje etape, srečni, nasmejani in polni pozitivne energije. Na vprašanje, ali je bilo težko, so vsi v en glas zakričali: "Bilo je vrhunsko! In neponovljivo!"

S srcem na  kolo MIK 5 etapa | Foto:

Za projekt MIK-ove karavane otroškega smeha, ki poteka že deset let zapored, je letošnje leto velika prelomnica. Odločitev, da tokrat zberejo denar za brezplačno letovanje kar 200 otrok na drugačen način, je sprva vzbudila kar nekaj pomislekov in strahu. Vendar ne za dolgo. Kolesarji so za vsak prekolesarjeni kilometer donirali v sklad, tako da bodo otroci že v prvi polovici julija uživali v morskih radostih.

S srcem na  kolo MIK 5 etapa | Foto:

Podjetje MIK je z omenjeno akcijo postavilo zelo visoke standarde izvajanja družbeno odgovornih aktivnosti. Se jih upate posnemati?

Sr(e)čno in še na veliko uspešno izpeljanih projektov!

Galerijo fotografij in aktualne informacije lahko najdete TUKAJ ali na strani MIK Celje na Facebooku.

Ne spreglejte