Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 6. 2008,
15.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 14. 6. 2008, 15.13

8 let, 5 mesecev

Mariborsko letališče nosi ime pionirja slovenskega letalstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Letališče Maribor se uradno imenuje Letališče Edvarda Rusjana, potem ko je v sklopu mednarodnega letalskega mitinga potekalo tudi slovesno odkritje plošče z novim imenom

S preimenovanjem je bil dokončno izpolnjen februarski sklep vlade. Slavnostni govornik je bil po petkovi odpovedi premierja Janeza Janše prometni minister Radovan Žerjav.

Žerjav: Rusjan je živel za letenje in je bil zanj pripravljen umreti Žerjav je v nagovoru omenil pomembno vlogo Slovencev v razvoju letalstva, zlasti Rusjana, ki je s svojim letalom že leta 1909 oz. le šest let po sploh prvem poletu kot 12. na svetu opravil prvi polet v domači Gorici. Kot je dejal prometni minister, je bila smrt slovenskega Ikarja v nesreči leta 1911 nedvomno tragičen dogodek, vendar ob tolažbi, da je Rusjan živel za letenje in bil zanj pripravljen tudi umreti. Nemogoče pa je po njegovem najti kakršnokoli tolažbo za 180 žrtev letalske nesreče leta 1981 na Korziki, zato je Žerjav izrazil zadovoljstvo nad letos opravljenim delom in dokončnemu slovesu od umrlih na gori San Pietro.

Sonc je ponosen na novo ime Na slovesnosti, ki so se je med drugim udeležili tudi evropski poslanec Alojz Peterle, župani okoliških občin, načelnik generalštaba SV Albin Gutman in Rusjanova nečakinja Gracija Rusjan, je zbrane pozdravil tudi direktor Aerodroma Maribor Matjaž Sonc. Izrazil je ponos, da bo njihovo letališče v prihodnje nosilo ime prvega slovenskega letalca, ob tem pa dodal, da je sam sicer upal, da bo preimenovanje potekalo istočasno z začetkom gradnje novega potniškega terminala, kar pa je onemogočila dolgotrajnost različnih postopkov.

"Velika zaveza" Rusjanovo ime je po njegovem za Aerodrom Maribor velika zaveza, da nadaljujejo z začeto sanacijo poslovanja in tako ustvarijo vse pogoje, ki so potrebni za dolgoročen in stabilen razvoj letališča. Pri tem je opozoril, da je zgolj kakovost opravljenih letaliških storitev veliko premalo za razvoj letališča, saj brez aktivnega in usklajenega delovanja gospodarstva, zlasti v turistični panogi, razvoja letalskega prometa ne more biti.

"Letalski prevozniki se nas izogibajo zaradi visokih cen goriva" "Največja grožnja za razvoj prometa, tako v Mariboru kot v Sloveniji, pa so bistveno previsoke cene goriva, ki so celo do polovice višje kot na drugih letališčih, zato se ne smemo čuditi, da se nas letalski prevozniki izogibajo," je povedal Sonc, ki upa, da bomo v Sloveniji odpravili omenjene ovire in zagotovili dolgoročen razvoj letališča, da bo ta tako vreden imena Edvarda Rusjana.

Pobudnika spremembe imena izpostavila Rusjanove pionirske dosežke Do poimenovanja letališča po Rusjanu je prišlo na pobudo državljana Silva Škornika in družbe Aerodrom Maribor, ki upravlja s tamkajšnjo infrastrukturo. Pobudnika sta svoj predlog utemeljila z njegovimi pionirskimi dosežki na letalskem področju. Ob tem letos mineva 100 let, odkar sta brata Rusjan izdelala prvo maketo letala, prihodnje leto pa 100 let od prvega leta z letalom. S tem je Edvard Rusjan Slovence uvrstil med narode, ki so opravili pionirsko delo na področju razvoja letalstva.

Pestro celodnevno dogajanje na letalskem mitingu Mariboru Mariborsko letališče je že drugi dan prizorišče tridnevnega mednarodnega letalskega mitinga IAS Maribor '08. Največji letalski dogodek v zgodovini Slovenije, na katerem se predstavlja več kot 100 vojaških in civilnih letal in zračnih plovil iz Slovenije in tujine, si bo po pričakovanju organizatorjev v treh dneh ogledalo okoli 50.000 ljudi.

Nastopa tudi vrhunska akrobatska skupina Ljubiteljem letalstva se s svojimi najboljšimi letali in helikopterji predstavljajo vojaška letalstva iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Rusije, Nemčije, Francije, Velike Britanije, Turčije in Portugalske, nastopa pa tudi vrhunska vojaška letalska akrobatska skupina. Prvi so se že v zgodnjih jutranjih urah v nebo podali toplozračni baloni, saj so se letos v domačem balonarskem društvu odločili, da svoj vsakoletni mednarodni balonarski festival pripravijo v sklopu letalskega mitinga.

Za napetost poskrbela kaskaderka v filmski industriji Posebna atrakcija mariborskega letalskega mitinga je akrobatsko tekmovanje "Peter Podlunšek Challenge", v katerem se merijo najboljši evropski akrobatski piloti. Za še večjo napetost pa je poskrbela 37-letna nemška pilotka Peggy Krainz, ki kot kaskaderka sodeluje tudi v filmski industriji. Svoje vragolije uprizarja z odprtim dvosedežnim dvokrilnim letalom Boeing Stearman PT-17 in svojim "Wing-Walking" timom.

Po poletanju spleza na zgornje krilo Krainzova namreč v predstavi po poletanju izstopi iz kabine in spleza na zgornje krilo ter med levi krili. S pilotom komunicirata s pomočjo kretenj z rokami, kar pomeni da sta 100-odstotno usklajena in si zaupata. Na letalo je pritrjena s tanko jekleno vrvjo. Na zgornjem krilu si pomaga z "Wing-Walking" stojalom, med levima kriloma pa si pomaga samo z lastno mišično močjo.

"Že dolgo smo priče hrabrih podvigov letalcev" Kot je še dodal Žerjav, današnji letalski miting v Mariboru zgolj nadaljuje dolgo tradicijo tovrstnih dogodkov v Sloveniji, ki se je začela že leta 1927, zato smo Slovenci že dolgo priče hrabrih podvigov letalcev in akrobatskih nastopov v zraku. Ob tem je posebej pozdravil tudi pilote Slovenske vojske in izpostavil pomembno vlogo slovenskih letalcev ob osamosvojitvi Slovenije.

Za obiskovalce tudi razstava Sicer pa so organizatorji obiskovalcem poleg predstav v zraku pripravili še vrsto drugih oblik zabave. Gledalci si lahko ogledajo razstavo starodobnih letal, večja in manjša potniška letala, vojaška letala ter helikopterje. Obiskovalcem je na voljo tudi precej družabnih dogodkov, kot tudi obilica tehnične opreme, spominkov in izdelkov, ki so jih ob mitingu izdelali mariborski osnovnošolci.

Obeležitev 80. obletnice Letalskega centra Maribor IAS Maribor '08 obeležuje 80. obletnico delovanja Letalskega centra Maribor, sicer najstarejšega in največjega aerokluba v Sloveniji, ter 30. obletnico delovanja Aerodroma Maribor. Pred 90 leti je bila v Mariboru ustanovljena tudi Eskadrilja generala Rudolfa Maistra. Poleg glavnega organizatorja Letalskega centra Maribor ter ministrstva za obrambo in SV pri organizaciji mitinga sodelujeta tudi Aerodrom Maribor in Mestna občina Maribor.

Žerjav v preimenovanju vidi tudi lepšo prihodnost letališča Novo ime bo morda tudi začetek boljše prihodnosti mariborskega letališča, je povedal Žerjav in dodal, da je to tudi ena od osnovnih nalog njegovega ministrstva. Žerjav tokrat še ni znal povedati točnih terminov začetka in zaključka gradnje načrtovanega novega potniškega terminala na aerodromu, se je pa pred kratkim seznanil z načrti omenjenega projekta, ki se mu zdijo zelo zanimivi in privlačni.

Aneks za pripravo dolgoročne pogodbe Ta mesec je potekla koncesija sedanjemu upravljavcu letališča, družbi Aerodrom Maribor, ki je sicer v lasti Preventa. Zaradi tega je bil podpisan aneks o začasnem podaljšanju pogodbe, a se bo že v kratkem potrebno odločiti o morebitnem podaljšanju sodelovanja.

Kot je pojasnil Žerjav, je bil aneks podpisan zato, da se pripravi dolgoročna pogodba, saj je po njegovem napačno razmišljanje o vsakoletnem podaljševanju koncesije. "Na ta način ni mogoče narediti veliko, zato je potrebna dolgoročna pogodba in stabilno poslovanje, saj se le tako lahko gradi kakovost letališča," je dejal minister za promet.

Adria bo iz Maribora letela "čim prej" Drugi korak za dosego tega cilja pa je po njegovem, da nacionalni slovenski letalski prevoznik končno začne leteti tudi iz Maribora, in kot je dejal, je to potrebno zagotoviti čim prej. Sam je sicer želel, da bi se zgodilo že v letošnji pomladi, kar pa mu za zdaj še ni uspelo, a bo še naprej vztrajal pri tem, da Adria pride tudi v Maribor.

"Letališče je popolnoma enakovredno ljubljanskemu" Na vprašanje, ali bo država mariborsko letališče priznala kot alternativo ljubljanskemu, je Žerjav odvrnil, da ne gre za alternativno, pač pa popolnoma enakovredno letališče. Slovenija namreč po njegovem prepričanju potrebuje dve letališči, zato morata obe tudi normalno delovati.

Minister o uspehih predsedovanja Minister se je dotaknil tudi dosežkov slovenskega predsedovanja Evropski uniji na področju letalskega prometa in jih ocenil kot zelo uspešne. Slovenija je namreč po njegovih besedah kot predsedujoča uspela doseči, da je Evropska komisija dobila mandat za začetek pogajanj z Izraelom, Avstralijo in Novo Zelandijo za sklenitev celostnega sporazuma o zračnem prometu. Uspešno je bilo organizirano tudi formalno odprtje druge faze pogajanj za sklenitev sporazuma z ZDA, sprejeta pa bo tudi direktiva o letaliških pristojbinah.

Foto utrinki:

Ne spreglejte