Četrtek,
26. 9. 2024,
6.58

Osveženo pred

23 ur, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Natisni članek

občina podražitev cena vrtec Maribor

Četrtek, 26. 9. 2024, 6.58

23 ur, 56 minut

Mariborski mestni svetniki o višjih cenah vrtcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
otroci, vrtec, igra | Če bodo mariborski mestni svetniki podprli predlog, se bo plačilo staršev za otroka v prvem starostnem obdobju zvišalo za 5,2 odstotka in v drugem za 5,8 odstotka. | Foto Shutterstock

Če bodo mariborski mestni svetniki podprli predlog, se bo plačilo staršev za otroka v prvem starostnem obdobju zvišalo za 5,2 odstotka in v drugem za 5,8 odstotka.

Foto: Shutterstock

Mariborski župan Saša Arsenovič mestnemu svetu predlaga novo zvišanje cen javnih vrtcev. Mestni svetniki se bodo na današnji seji med drugim seznanili tudi z izvrševanjem občinskega proračuna v prvi polovici leta in investicijo v vročevod v mestu.

Trenutno veljavne cene programov javnih vrtcev v Mariboru so uveljavili junija lani. Nova sprememba je po besedah Brigite Gajzer Pliberšek iz občinskega urada za vzgojo in izobraževanje potrebna zaradi uskladitve z dejanskimi stroški izvajanja teh programov, ki se zvišujejo in tako občina vedno težje zagotavlja sredstva za investicijsko vzdrževanje vrtcev.

Če bodo mestni svetniki podprli predlog, se bo plačilo staršev za otroka v prvem starostnem obdobju zvišalo za 5,2 odstotka, v drugem starostnem obdobju pa za 5,8 odstotka.

Cene vrtcev so mestne oblasti letos poskušale zvišati že dvakrat, a niso dobile soglasja mestnega sveta. V primerjavi s prejšnjimi predlogi tokrat ne poskušajo znižati občinskih subvencij.

Obravnava komunalnih del in prometa

Mestni svetniki bodo obravnavali tudi dokumentacijo za gradnjo vročevoda na Smetanovi ulici, s čimer naj bi nadomestili dotrajani kotlovnici pri umetnostni galeriji in gledališču.

S predlogom spremembe občinskega odloka o urejanju prometa med drugim urejajo parkiranje motornih koles v mestu in uvajajo možnost pridobitve dovolilnic za parkiranje za najemnike, saj so bili do teh do zdaj upravičeni le stalni prebivalci.

Na pokopališču Dobrava namerava občina zagotoviti dodatna mesta za pokope, mestne svetnike pa bo seznanila tudi z nadaljevanjem obnove površin v mestnem parku, nadgradnjo zasneževalnega sistema na smučarski progi Habakuk in načrti za selitev sedeža mariborskega zavoda za turizem na Glavni trg.

Vrtec
Novice Ukinjajo dodatek za tiste otroke, ki niso vključeni v vrtec
deček
Novice Petletnika iz vrtca odšla na potep
Vrtec
Novice Ljubljanski vrtci pod drobnogledom policije in računskega sodišča
otroci, vrtec, otroška igra
Novice Cena vrtca v Ljubljani za starše v povprečju 15 odstotkov višja