SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lukšič: Policija naj opravi svoj posel

2

termometer

Predsednik SD Igor Lukšič je v Bruslju v povezavi s preiskavo financiranja športnega kompleksa Stožice poudaril, da je treba pustiti, da policija opravi svoj posel in da se proces odvije po zakonih.

Menil je tudi, da je sicer težko reči, ali ima preiskava politično ozadje, a da ta priokus vselej obstaja, ko so v igri osebe iz visoke politike. SD ima visoke etične standarde Na razmerje moči med SD in Pozitivno Slovenijo ta preiskava po Lukšičevih besedah ne bo bistveno vplivala. "Že prej smo namreč ocenjevali, da ima naša stranka visoke etične standarde, da postavljamo na prvo mesto delo za državo in splošno dobro ter nismo toliko potopljeni v privatne posle. Ne mešamo privatne sfere, privatnih poslov z delom za državo," je poudaril predsednik Socialnih demokratov. Kdo bo še črpal evropska sredstva? Preiskava je sicer "slabo sporočilo za črpanje evropskih sredstev", še meni Lukšič, ki se je leta 2010 kot minister za šolstvo in šport soočil z interpelacijo prav zaradi sofinanciranja projekta Stožic. Poslanci SDS in SNS so mu očitali, da je bil projekt "politično forsiran", razpis za sofinanciranje projekta pa "selektiven in prirejen projektu Stožice". Lukšič kot minister je Jankoviću zaprl pipico Lukšič je ob robu srečanja kongresa Stranke evropskih socialdemokratov (PES) v Bruslju poudaril, da po vseh pregledih na strani ministrstva ni bilo nobene napake. Ministrstvo je takrat po njegovih besedah storilo vse, na kar je bilo opozorjeno. Tako so na primer zaradi nepravilnosti, ki jih je ugotovil Nacionalni preiskovalni urad, občini dali nekaj več kot šest milijonov evroov namesto 9,4 milijona evrov, je spomnil.

Janković "vleče rep" iz biznisa A strukturni problem, ki ga predsednik SD vidi pri tem, je to, da ljudje, ki so napravili kariero v poslovnem svetu in pridejo v politiko, za seboj "vlečejo rep iz tistega sveta". Etika v poslovnem svetu, kjer je v ospredju interes posameznika, je namreč po njegovih besedah drugačna od etike v politiki, kjer se dela v javno dobro.

Janković - človek, ki je vzel zakon v svoje roke Naslednji problem je po njegovih navedbah to, da se je v slovenski javnosti oblikoval vtis, da prihajajo do privilegiranih položajev ljudje, ki so najbolj brezobzirni, "nekdo, ki vzame zakon v svoje roke in dela, kar se mu zdi". "Janković je pač del te zgodbe," je menil Lukšič.

Janševe roke v orožarski marmeladi Pri tem je omenil še predsednika vlade Janeza Janšo. "Tudi če govorimo o našem premierju. Imaš tri knjige dokazov o tem, da je imel roko v marmeladi pri trgovini z orožjem v začetku devetdesetih let, pa se ne zgodi nič," je dejal in sklenil, da je "tak predsednik vlade za državo velik moralni hendikep".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin