Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 12. 2011,
16.39

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 12. 2011, 16.39

7 let, 12 mesecev

"Ljudje raje poslušajo aferaške zgodbe kot programske načrte"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pod novicami na portalu Planet Siol.net se nabere na stotine bolj ali manj tehtnih komentarjev bralcev. Izbrali smo nekaj takšnih, ki so pritegnili našo pozornost.

Borut Pahor in Gregor Virant sta v soočenju na našem portalu končno snela boksarske rokavice in volivcem povedala, ali je pokojninska reforma res nujna in zakaj ni mogoča velika koalicija …

janez116 1. 12. 2011 ob 11:58 Nisem v skrbeh glede zasuka levo ali desno. To je sopotnik demokracije. Mene skrbijo skrajnosti in izključevanja. Žal med obrazi, ki jih ponujajo težko najdemo pravega "povezovalca". Morda je najbližji dejansko Virant, vendar mu ne kaže najbolje. Pahor se tu ni izkazal in stežka bi mu zaupal sploh glede na njegovo vodenje vlade do sedaj. Če nesposobne in pokvarjene ljudi ne odstraniš - zamenjaš in se izgovarja ne neko zaupanje.. je stvar neresna. Po drugi strani je zelo nevaren Janša, ki pri menjavi - odstranjevanju nima težav, tu celo pretirava, saj vse, ki se mu uprejo dobesedno pohodi. Zoki veliko govori, trosi rožice, vendar je pri njem toliko odprtih vprašanj, da je hudo. Enako kot Janša trdi, da je čist, trdi Janković, pri obeh pa je resnica nekje vmes. Mediji so nas namerno zapeljali v te zgodbe, zgodbe treh, kot da ne obstaja še ducat enakih če ne boljših kandidatov, vendar za medije in lobije niso primerni?

vranjek 1. 12. 2011 ob 13:35 Odgovor na vprašanje, zakaj je kampanja aferaška ne pa programska je relativno lahek, če se poglobimo v dejstvo, da tisti, ki pridejo na oblast skrbijo bolj kot za osebne in strankarske interese in manj za družbene in narodove. Te interese pa dosegajo preko korupcije in raznih nezakonitih in moralno zelo spornih dejanj. Prav ta dejanja pa se potem razvijejo v afere kakršne poznamo. Dokaz za to je tudi v dejstvu, da ni politično pomembne stranke v Sloveniji, ki bi bila pripravljena resno se spopadati s spremembo tistih sistemskih zakonov, ki bi prenehali generirati bedo, izkoriščanje in jemanje pravic ljudem, zlasti delavskim razredom, ki so postali drugorazredni državljani, ki so postali brezpravni plebs v odnosu do vsemogočne in bahaške politične in tajkunske in še kake elite.

Po presoji precejšnjega dela ljudi, veliko sedanjih strankarskih prvakov, liderjev, poglavarjev ali kao jih že lahko imenujemo, zaradi njihove razvpitosti, nima etičnih kvalitet za voditelje naroda. Zato nam se bo tudi v prihodnje pisalo zelo slabo in tudi ljudstvo se bo vedno bolj obnašalo po vzoru naših "voditeljev" ter se obnašalo po principu:znajdi se, iskoristi, če imaš priložnost, povezuj se v mreže vplivnih in tistih, ki ti lahko koristijo,zaj.....nasprotnika, uživaj dokler lahko itd.Tudi ukradi , pleni, izsiljuj, prelisiči, goljufaj...Bojim se, da bo to vedno bolj prisotno v naši družbi .Tako življenje producira sistem in politična praksa, ki govori eno, dela pa drugo.

Vse to je gnoj za razvoj aferaštva, ki zavira programsko politiko v korist celotne slovenske družbe in ljudi.Opazilsem tudi, da ljudje že sedaj rajši poslušajo aferaške zgodbe in spopade politikov po tej vsebini kod pa resne in realne programske načrte in možnosti izhoda iz krize.

"Bo evro propadel?" sprašujemo v tokratnem MnenjeMetru, napovedi nekaterih naših komentatorjev pa so še bolj črne od propada skupne valute.

mario111 1. 12. 2011 ob 08:59 Prihajamo v tisto hudo fazo krize, ki so jo najhujši skeptiki napovedovali. Kot sem sam napovedoval se je uresničilo, da nam vladajo bankirji. Kaj sledi? Verjetno se bo večina bankovcev spremenila v papir brez vrednosti. Zato sedaj bolj kot zadnja leta polagam na dušo vsem: ZAGOTOVITE SI ČIM VEČJO PRIDELAVO HRANE DOMA in v Domovini, saj brez nakupov tehničnega blaga in oblek bi večina lahko preživela nekaj let, toda BREZ HRANE le nekaj dni!!! Povežite se s sosedi, znanci in organizirajte se tako, da boste čim bolj samozadostni. Tisti, ki še imate kaj gotovine jo uporabite za nakup in pripravo obdelovalne zemlje. Bog daj, da nimam prav in da tako hude krize ne bo!

CDROM 1. 12. 2011 ob 11:26 Točno to! Vsi tisti, ki vidijo krizo v denarju in kako se gospodarstvo sesuva, ter kako se zlato draži bi jim svetovala ljudje dajte se naučit kmetovat in si spravit semena (avtothona), ki niso gensko spremenjena. Ker če bo kriza, vse ostalo nima nikakršnega pomena kot pa hrana in voda! Brez vsega drugega lahko živimo brez primarnega pa nikakor ne! To je tudi kar precej razgreta tema v svetovnem trgovanju in zato se na borzah bolj kot vse ostalo, hrana najbolj draži in skakajo cene v višine!

max-62 1. 12. 2011 ob 11:43 cd rom-ka, uh po teh mračnih napovedih bom jaz kot kmet še enkrat gospod, ma ne ga take srat, tole je samo strašenje da bi siromaki še tisto malo prihrankov unovčili in bi bogatim ostala gora denarja nedotakjena, ta kriza je nekaj podobnega kot pravi tisti rek,.. tresla se je gora, rodila se je miš.

Ne spreglejte