Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 9. 2018,
13.42

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

3

Natisni članek

policija Ljubljana rop tatvina

Ponedeljek, 10. 9. 2018, 13.42

5 let, 7 mesecev

Ljubljana: 34-letnik svoje žrtve vnaprej izbral in opazoval, nato pa okradel #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

3

Policisti Policijske postaje Ljubljana Bežigrad so pretekli teden prijeli 34-letnega Ljubljančana, ki ga bremenijo dveh predrznih velikih tatvin v škodo starejših občank. Ti sta se med tatvino tudi poškodovali. Po odločitvi preiskovalnega sodnika je moški v priporu, sumijo pa, da je izvedel vsaj še 13 podobnih kaznivih dejanj, so pojasnili danes.

Komandir bežigrajske policijske postaje Rado Jože Kerč je na današnji novinarski konferenci pojasnil, da so avgusta našteli za zdaj 15 primerov drznih velikih tatvin, storjenih na zelo podoben način. Po tistem, ko so policisti prijeli 34-letnika, take vrste tatvin ne opažajo več, zato sumijo, da je vse izvedel prav prijeti.

Na policiji ne izključujejo niti možnosti, da je nepridiprav storil še več podobnih grobih velikih tatvin, a ljudje dogodka niso prijavili.

Lekarna
Novice Policija išče roparje lekarne

Osumljencu so do zdaj dokazali utemeljen sum za dva primera velike tatvine z elementi nasilja, v enem primeru si je žrtev zlomila roko, v drugem pa je na tleh obležala z odrgninami, je pojasnil Kerč.

Storilec, slovenski državljan, je po besedah Kerča postajal vedno bolj predrzen v svojih grobih tatvinah. Predvidevajo, da zato, ker je ugotovil, da s posameznim kaznivim dejanjem dobi bolj malo plena. Tako je v enem dnevu izvedel tudi po štiri take tatvine.

Za kaznivo dejanje velike tatvine mu grozi do pet let zapora, za hudo poškodbo pa od enega do pet let zapora.

Novice Umoril pet članov svoje družine in z njihovimi trupli preživel več dni #video

Po dozdajšnjih ugotovitvah policije je osumljeni tatvine vedno izvedel na enak način, v istih oblačilih in z istim kolesom. Svoje žrtve si je vnaprej izbral, jih opazoval, nato pa na manj obljudenem delu naselja s kolesom pripeljal za žrtvijo, ji iz roke iztrgal torbico ali nakupovalno torbo, jo podrl na tla ter se odpeljal. Več žrtev je bilo v dogodku poškodovanih, saj so padle po tleh.

Žrtve, gre za starejše ženske, so bile zaradi dogodka v šoku, zato si videza storilca niso zapomnile. Policisti so imeli zato sprva težave pri preiskovanju primerov. Na podlagi posnetkov, ki so jih dobili, pa jim je vendarle uspelo izluščili identiteto storilca in ga v začetku septembra prijeti ter privesti k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Policija
Novice 68-letnik umoril svojo 91-letno mater

Kot je pojasnil Kerč, gre za starega znanca policije, ki je bil v preteklosti že obsojen zaradi podobnih kaznivih dejanj. Med hišno preiskavo pri njem sicer niso dobili predmetov, ukradenih znanim oškodovankam, so pa našli torbico, za katero utemeljeno sumijo, da izhaja iz podobnega kaznivega dejanja.

Na policiji občane, ki so bili morda žrtev ali priča podobnega kaznivega dejanja, zato pozivajo, naj to sporočijo na anonimni telefon policije 080 12 00, na 113 ali se oglasijo na bežigrajski policijski postaji, ki obravnava ta primer.

Ne spreglejte