Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 11. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 21. 11. 2013, 19.55

8 let

Kdo bo po Stepišniku naskočil gospodarski stolček?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Stanko Stepišnik je takoj po odstopu razveselil z informacijo, da se vrača v poslanske klopi, čeprav je neposredno pred tem bentil nad neučinkovitostjo politike.

Igor Maher, Stanko Stepišnik, Gašpar Gašpar Mišič. Tri kadrovske zgodbe vladne koalicije, ki imajo marsikaj skupnega. Recimo to, da so bili vsi trije akterji sveto prepričani o svoji sposobnosti za opravljanje javne funkcije oziroma vodenje državnega podjetja. Ali pa to, da vsi trije ostajajo v igri, a na različnih položajih.

Odločitev preiskovalne sodnice je Jože Kozina ocenil kot pravno korektno, tudi ekonomično: "Milijon evrov pa ni drobiž, ne za Lovšeta ne za državo." Še vedno sicer obstaja možnost, da bi se v zakonskem roku osmih dni na odločitev sodnice pritožil, vendar trenutno ocenjuje, da se ne bo.

Kitajska ima 1.344 milijonov prebivalcev, od teh je 157 milijarderjev. To so pripadniki elite med bogataši. Največ milijarderjev imajo sicer ZDA. Največje gospodarstvo na svetu s 317 milijoni prebivalcev ima 515 milijarderjev.

Zagovorniki omejitve najvišjih plač v eni najbolj bogatih držav na svetu poudarjajo, da po drugi svetovni vojni ni več sorazmerja med rastjo družbenega bogastva in rastjo plač, še zlasti v zadnjem desetletju pa se je z rastjo bogastva celotne družbe okoristila le peščica, večina pa ima bolj prazne žepe.

Že drugič v dveh letih je agencija Standard & Poor's (S&P) poslabšala svojo oceno kreditnega tveganja za Francijo, ki predstavlja enega izmed motorjev evroobmočja. Agencija je v svojem poročilu navedla, da ni precej verjetno, da bodo dozdajšnje reforme srednjeročno stabilizirale tamkajšnje gospodarstvo.

Težave na privajanje na nove drese je pobralo nemalo živcev pri Robertu Kranjcu v zadnji zimi. Ko se je našel v njih, je tudi zacvetel in bistveno bolj sproščeno skakal. V nadaljevanju sezone je nanizal kar 12 uvrstitev med najboljših deset na posamični tekmi, zmagal pa je tudi na poletih v njegovem Vikersundu.

Ne spreglejte