Sobota,
24. 2. 2024,
16.13

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,35
Slovenska vojska mladi Bohinjska Bela Ministrstvo za obrambo Marjan Šarec

Natisni članek

Sobota, 24. 2. 2024, 16.13

5 mesecev

Nepozabna avantura slovenskih dijakov #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,35

Mladi so stopili v vojaške čevlje in premagali izzive vojaškega tabora, ki ga v vojašnici na Bohinjski Beli organizira ministrstvo za obrambo. Udeležence je ob uspešnem koncu enotedenskega tabora nagovoril tudi obrambni minister Marjan Šarec. 

Prvega letošnjega zimskega tabora MORS in mladi se je udeležilo skoraj 140 dijakinj in dijakov. Letos so se mladi na taboru prvič spoznali tudi z vsebinami s področja zaščite in reševanja, kot so reševanje s psi izpod snežnih plazov in gašenje požarov. 

Ministrstvo za obrambo tabor za mladoletne dijakinje in dijake organizira brezplačno.

Nekaj utrinkov z vojaškega tabora si lahko ogledate spodaj. 

Fotogalerija
1
 / 8

Mlade, ki so se udeležili tabora in uspešno premagali izzive, je pozdravil minister za obrambo Marjan Šarec. "Tovarištvo, solidarnost, skupni napori za doseganje ciljev, disciplina – vse to so temelji in vrednote Slovenske vojske in te vrednote ste spoznavali tudi udeleženke in udeleženci taborov. Tukaj ste delovali kot ekipa, pridobili ste izkušnje in nova spoznanja, vse to pa vam bo zagotovo koristilo tudi v vsakdanjem življenju," je poudaril Šarec. 

Minister za obrambo Marjan Šarec je pozdravil mlade tabornike, ki so se udeležili tabora MORS in mladi. | Foto: Tadej Krese, Zvone Vrankar Minister za obrambo Marjan Šarec je pozdravil mlade tabornike, ki so se udeležili tabora MORS in mladi. Foto: Tadej Krese, Zvone Vrankar
Prihodnji teden bo v Vojašnici Boštjana Kekca na Bohinjski Beli potekal še drugi letošnji zimski tabor MORS in mladi. Kot so zapisali na ministrstvu za obrambo, pričakujejo več kot sto dijakinj in dijakov. 

Pilatus
Novice Pozor, v zračnem prostoru Slovenije poteka vojaška vaja
F-16
Novice V Postojni začetek vojaške vaje pilotov in kontrolorjev združenega ognja
Slovenska vojska
Novice Zaposleni v Slovenski vojski zakrivil več tatvin