Četrtek,
21. 6. 2018,
15.35

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,47

33

Zmago Jelinčič Miro Cerar spor grožnje

Natisni članek

Četrtek, 21. 6. 2018, 15.35

6 let, 1 mesec

Jelinčič: Cerar mi je grozil, prijavil sem ga policiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Orange 7,47

33

Zmago Jelinčič Plemeniti | Foto STA

Foto: STA

Predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je danes na policijo podal prijavo zoper predsednika SMC in premierja v odstopu Mira Cerarja. Jelinčič trdi, da mu je Cerar na sredinem sestanku predsednikov parlamentarnih strank o tožbi Slovenije proti Hrvaški grozil. Prvak SNS je zaradi Cerarjevih besed predčasno zapustil sestanek, s primerom se zdaj ukvarja policija.

Kot pojasnjuje predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti, so predsedniki parlamentarnih strank na sredinem sestanku razpravljali, ali naj Slovenija zaradi hrvaškega nespoštovanja arbitražne razsodbe pred Sodiščem EU sproži tožbo proti Hrvaški.

Karl Erjavec
Novice Zakaj nas je Hrvaška spet nadigrala pri meji in kdo je za to kriv

Jelinčič zaradi Cerarjevih besed predčasno zapustil sestanek

"Jaz sem bil proti. Povedal sem, da to ni pametno, da je to slabo za državo in da bomo tožbo izgubili. Miro Cerar, ki je zagovarjal drugačno stališče, mi je nato rekel, bodi raje tiho, da se ti ne bo kaj zgodilo," razlaga Jelinčič.

Kot poudarja, na takšne grožnje ne pristaja, zato je sestanek predčasno zapustil.

"To je nedopustno. Ljudje moramo imeti različna mnenja. Šlo je za odprt sestanek, na katerem bi morali najti prepotrebne rešitve za probleme, ne pa da se pogovarjamo kot otroci. To je žalostno," pripoveduje predsednik SNS.

Milan Brglez in Miro Cerar
Novice Šarec si želi Brgleza, Cerar vztraja pri svojem

Cerarjevega opravičila Jelinčič ne pričakuje

Kot je povedal, se bo s predstavniki policije glede zadeve sestal jutri dopoldne, opravičila premierja Cerarja pa do takrat ne pričakuje.

"Marsikaj se reče. Človeku lahko rečeš, da ni pameten, da je neumen, ampak da mu groziš s tem, da se mu bo kaj zgodilo, pa je ekvivalentno grožnji s smrtjo. Spomnimo se samo groženj in atentata na Ivana Krambergerja," razlaga Jelinčič.

S prošnjo za pojasnilo glede dogodka in za pridobitev njihove plati zgodbe smo se obrnili tudi na stranko SMC. Njihove odgovore bomo objavili, ko jih bomo prejeli.