Ponedeljek,
7. 10. 2024,
18.01

Osveženo pred

4 ure, 22 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Natisni članek

vlada Robert Golob javnomnenjska anketa

Ponedeljek, 7. 10. 2024, 18.01

4 ure, 22 minut

Javnomnenjska anketa: dobra četrtina vprašanih delo vlade ocenjuje kot zelo negativno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,59
Robert Golob | V vladnih vrstah smo priča številnim spremembam.  | Foto STA

V vladnih vrstah smo priča številnim spremembam.

Foto: STA

Če bi bile volitve jutri, bi največ glasov, 22,4 odstotka, to je pol odsotne točke manj kot pred mesecem dni, prejela stranka SDS. Gibanje Svoboda je prejelo za eno odstotno točko več glasov kot septembra in je s 16,6 odstotka na drugem mestu. Sledi stranka SD s 6,5 odstotka glasov in NSi, za katero bi glasovalo 4,9 odstotka vprašanih, kažejo rezultati javnomnenjske raziskave, ki jo je za časnik Delo opravila agencija Mediana.

Za stranko Levica bi glasovalo 3,6 odstotka vprašanih, sledi zunajparlamentarna stranka Vesna s 3,2 odstotka glasov. Največji padec je doživela zunajparlamentarna stranka SLS. Septembra bi zanjo glasovalo 3,1 odstotka anketiranih, zdaj 1,3 odstotka. Delež neopredeljenih volivcev je 23,4-odstoten in se v zadnjem mesecu ni kaj dosti spremenil.

V javnomnenjski raziskavi je sodelovalo 724 oseb. 46 odstotkov vprašanih delo vlade ocenjuje kot negativno, od tega 26,4 odstotka kot zelo negativno. Približno tretjina misli, da vlada dela srednje dobro, skoraj 19 odstotkov vprašanih pa je z delom vlade zadovoljnih.

Na vrhu ostaja Pirc Musar, sledita Han in Prebilič

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih politikov ostaja predsednica države Nataša Pirc Musar. Sledi ji minister za gospodarstvo in predsednik stranke SD Matjaž Han, na tretjem mestu pa je evropski poslanec in nekdanji kočevski župan Vladimir Prebilič, kaže javnomnenjska raziskava. 

Anže Logar, ki naj bi se v kratkem iz dveh presedel na en stol in se s svojo Platformo sodelovanja odcepil od SDS, ostaja na četrtem mestu. Sledi mu predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Na šesto mesto se je po škandalu z nakupom sodne stavbe na Litijski v začetku letošnjega leta zopet zavihtela ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon, mesto za njo pa zaseda finančni minister Klemen Boštjančič

Velik skok v priljubljenosti javnomnenjska raziskava beleži pri ministru za delo, družino in socialne zadeve Luki Mescu, ki je napredoval za pet mest. Medtem je največji padec na lestvici priljubljenosti doživel prvak SDS Janez Janša, ki je v primerjavi s septembrom zdrsnil za devet mest. 

Javnomnenjsko raziskavo je med 30. septembrom in 3. oktobrom za časnik Delo izvedela agencija Mediana. V anketi je sodelovalo 724 oseb. 
SDS
Novice Anketa POP TV: SDS povečuje prednost pred Gibanjem Svoboda
Robert Golob v UKC Maribor
Novice Golob v UKC Maribor: Stroji so že na gradbišču
Vida Čadonič Špelič, Robert Golob
Novice Boj med Golobom in opozicijo: Vesel, laži in sovraštvo do Romov
Robert Golob
Novice Golob med govorom večkrat udaril po pultu: Gospod Netanjahu, ustavite to vojno takoj! #video
Emilija Stojmenova Duh
Novice Stojmenova Duh Golobu ponudila odstop. Ta ga je sprejel. #video