Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 3. 2015,
17.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Miro Cerar Janko Veber Karl Erjavec Matej Tonin Matjaž Han Janez Janša Janez Janša Alenka Bratušek Borut Pahor Dejan Židan Dejan Levanič Ljudmila Novak Violeta Tomić Luka Mesec

Sobota, 28. 3. 2015, 17.53

7 let, 12 mesecev

Janko Veber ostaja minister! Rešilo ga je marmeladno priznanje! (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Za vsak zajtrk zelo rad pojem marmelado in to je res moj zajtrk: košček kruha, masla in marmelade." To je priznanje Janka Vebra, po katerem je afera OVS pozabljena.

Kaj vse so očitali obrambnemu ministru Janku Vebru! Bolestno ambiciozni vodja poslancev NSi Matej Tonin kot inkvizitor parlamentarne komisije za nadzor obveščevalnih služb ni bil niti toliko vljuden, da bi Janku očital prste v marmeladi. Ne, uporabil je skrajno žaljiv izraz roke v marmeladi!

Ubogi volkec Ubogi volkec Janko! Vojaškim obveščevalcem je naročil skromno analizico o privatizaciji Telekoma Slovenije, njegovi volkovi so uporabili zgolj javne vire informacij, a so se na šefa naše nacionalne varnosti spravili vsi, ki so imeli pet minut časa. Celo tovariši iz njegovega strankarskega krdela se niso mogli zadržati!

Vodja poslancev Vebrovih Socialnih demokratov Matjaž Han je našega volkca celo diskretno odpisal z besedami, da država ne sme biti ujetnik enega ministra! Tile Socialni demokrati so res izgubili kompas!

Kako je lahko dal Han takšno izjavo po tem, ko je glavni tajnik SD Dejan Levanič popolnoma brez potrebe grozil z izstopom iz najboljše koalicije v zgodovini Slovenije? Le kako Levanič ne ve, da je Janko Veber o svojem prav sposoben prepričati še tako velike dvomljivce?

Rezanje simpatičnega obrambnega ministra Dvom o Janku se je naselil tudi v predsednika vlade Mira Cerarja, ki se je na nedavnem kongresu Stranke modernega centra spozabil z izjavo, da ga napadajo tisti, ki imajo roke do ramen v marmeladi.

Premier je seciral zakonodajo in klical na pomoč strokovnjake vseh vrst. Vse je kazalo, da bo moral, čeprav ni naklonjen sporom in ostrim rezom, v rezanje simpatičnega obrambnega ministra. Mira je razjezilo tudi to, da je Janku ušla izjava, da ima zaupanje predsednika vlade.

Pripravljal se je na to, da bo predsedniku SD in kmetijskemu ministru Dejanu Židanu sporočil, da mora najti zamenjavo za Janka. A iz dobro obveščenih krogov blizu predsednika vlade smo izvedeli, da se je zjutraj zgodil presenetljiv preobrat.

Marmelada namesto slanine Miro si je namreč na poti na Brnik, od koder je odletel na srečanje s predsednikoma vlad Avstrije in Hrvaške, s petdnevno zamudo ogledal posnetek dvoboja med Matejem Toninom in Jankom Vebrom na seji parlamentarnega odbora za obramb. Poglejmo.

"To je res moj zajtrk: košček kruha, masla in marmelade!" Predsednik vlade je bil raznežen. Nikoli si ne bi mogel predstavljati, da si volkec Janko za zajtrk privošči maslo in marmelado! Kvečjemu bi mu pripisal krepak angleški zajtrk, torej jajce na oko, slanino in popečen fižol s popečenim toastom v trikotnikih.

Premier se je v letalu na poti na državniški obisk v Schladming v Avstriji globoko zamislil. Je mogoče slabe namene pripisati človeku, ki si vsako jutro privošči košček kruha, masla in marmelade? Miro si je še enkrat pozorno pogledal posnetek.

Ne, to ni obraz sebičneža! Opazil je iskrenost na Jankovem obrazu, ki mu je bilo tudi malo nerodno, da je moral svojo jutranjo navado deliti s člani odbora za obrambo in vesoljno slovensko javnostjo. To ni bil obraz človeka, ki bi lahko zlorabil vojaško obveščevalno službo za sebične in strankarske interese! Ne, Miro se je odločil, Janka ne bo zamenjal! Odločitev bo v ponedeljek sporočil na koalicijskem sestanku.

Še več, odločil se je, da bo pred vsako sejo vlade uvedel zajtrk, na katerem se bodo sproščeno pogovarjali izključno o osebnih zadevah, nato pa se bodo zakopali v naporno reševanje države.

Še ena poslastica posebnih metod in sredstev No, zdaj veste, da bo vlada prebrodila še eno koalicijsko krizo, mi pa smo vam pripravili še eno poslastico. Naredili smo raziskavo, kaj zjutraj najraje jedo nekateri naši politiki. Do rezultatov smo se seveda dokopali s pomočjo posebnih metod in sredstev. Ali smo pri tem uporabili tudi vojaške obveščevalce, vam seveda ne moremo razkriti.

Kaj jedo za zajtrk? Borut Pahor: jagodni smuti s cvetličnim medom, probiotični jogurt in red bull (pije ga s slamico). Miro Cerar: košček kruha z maslom in kostanjevim medom, lipov čaj. Dejan Židan: sončnični kruh z maslom in gorčico, šilce žganja. Dejan Levanič: čokolino. Karl Erjavec: ne zajtrkuje, on je za brunch. Janez Janša: zajtrkuje samo kavo, kmalu pa začne razmišljati o kosilu, še vedno obožuje čufte. Ljudmila Novak in Matej Tonin: doma spečeni kruh z ocvirki, kakav. Alenka Bratušek: belgijski vaflji, tigrovo mleko. Violeta Tomić in Luka Mesec: koruzni kruh s kajmakom in marmelado, kubanke.

Eno priznanje, pa takšno napredovanje! Za konec pa še ekskluzivna informacija, ki smo jo dobili iz krogov blizu predsednika vlade: ko se bo v ponedeljek po koalicijskem sestanku srečno končala zgodba z volkcem Jankom, bo Miro predlagal sestanek predsednikov vseh parlamentarnih strank in predsednika Boruta.

Vsak bo prinesel kakšno kulinarično specialiteto, nato pa bodo sproščeno kramljali o prihodnosti dežele in ni vrag, da ne bi našli rešitev, ki nas bodo popeljale v lepšo prihodnost!

Eno samo marmeladno priznanje, pa takšno napredovanje!

Ne spreglejte