Aleksander Kolednik

Torek,
21. 7. 2020,
13.10

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

10

Natisni članek

bolezen Koronavirus

Torek, 21. 7. 2020, 13.10

3 leta, 9 mesecev

Izpoved Slovenke: Rekli so, da sem negativna. Nato je sledil šok. #video

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,45

10

"Okoli 9.00 sem dobila klic, da je bil test negativen. Vsa vesela sem poklicala moža in mu povedala dobro novico. Čez pol ure pa je sledil šok," je za Planet TV razkrila Jelka Vrhovnik Hranjec iz Šentjanža pri Dravogradu, ki se je okužila v prvem valu koronavirusa.

Jelka dela kot gostinka. 15. marca so morali po navodilu Nacionalnega inštituta za javno zdravje gostilno zapreti. Ostala je doma z možem ter sinom in hčerko.

Bris so ji odvzeli še isti dan

Deset dni po zaprtju jo je poklical šef in ji povedal, da je bila zadnji delovni dan v stiku z okuženo osebo in da naj pokliče osebno zdravnico. Ta ji je določila termin odvzema brisa, ki so ga opravili še isti dan. Rekli so, da ji bodo v primeru pozitivnega izida to sporočili še isti dan, če bo test negativen, pa naslednji dan, da ne bo morda panična.

Koronavirus. Covid-19.
Novice V ponedeljek visok skok okužb: okužba tudi v vrtcu v Kanalu

Bris namesto v Maribor poslali v Ljubljano

Ker je isti dan niso klicali, je sklepala, da ni okužena, zato je naslednje jutro mož šel v službo. Okoli 9.00 je dobila klic infektologinje, da je bil test negativen. Vsa vesela je poklicala moža in mu povedala dobro novico. Čez pol ure pa je sledil šok. Znova je poklicala infektologinja in pojasnila, da je sklepala, da je bil njen test opravljen v Mariboru, od koder je prejela same negativne izide.

Vendar so Jelkin bris zaradi prevelike zasedenosti v Mariboru testirali v Ljubljani. Tam so ugotovili, da je pozitivna. Jelkin mož in 30 sodelavcev, s katerimi je bil v stiku, so morali takoj domov v izolacijo, a kljub temu da se je izkazalo, da je tudi mož pozitiven, ni zbolel nihče od sodelavcev.

Miha Mazzini
Mnenja Miha Mazzini: Veliko pridnosti, malo učinka

V karanteni je cela družina ostala tri tedne

Jelka in njen mož sta se morala odpraviti v Maribor še na odvzem krvi in slikanje pljuč. V karanteni je cela družina ostala tri tedne. Sama ni imela nikakršnih simptomov okužbe, mož pa je kašljal in čutil bolečine v pljučih. Sin je za dva dni izgubil občutek za okus, hči pa prav tako ni imela nikakršnih znakov koronavirusa.

 Po 13 dneh sta se z možem znova testirala. Test je bil negativen. Prav tako ponovni test dva dni kasneje.

Novice Pijana Slovenka na Hrvaškem grizla in pljunila policistu v obraz

"Če smo kaj potrebovali, so nam pred hišo odložili sosedje"

"Res smo se tri tedne držali karantene. Če smo kaj potrebovali, so nam pred hišo odložili sosedje. Vesela sem, da smo to dali skozi. Ena izkušnja več. Naučili smo se uporabljati maske in razkužila. O okužbi sem javno spregovorila že takrat, zato sem bila pozitivno presenečena, da so gostje ob ponovnem odprtju gostilne prihajali z dobrimi mislimi in besedami," je še povedala.