Ponedeljek,
12. 10. 2020,
15.52

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

42

Natisni članek

zdravstvo medicinska sestra izpoved COVID-19

Ponedeljek, 12. 10. 2020, 15.52

3 leta, 6 mesecev

Izpoved medicinske sestre: Zdravstvo bo odpovedalo že do zime

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,48

42

Medicinska sestra | "Če bomo delali s takšnim tempom kot ta vikend, bo zdravstvo dejansko odpovedalo že do zime," je poudarila medicinska sestra. Fotografija je simbolična. | Foto Getty Images

"Če bomo delali s takšnim tempom kot ta vikend, bo zdravstvo dejansko odpovedalo že do zime," je poudarila medicinska sestra. Fotografija je simbolična.

Foto: Getty Images

Priznani mikrobiolog Gorazd Pretnar je na družbenem omrežju Facebook objavil zapis medicinske sestre, ki dela na oddelku z bolniki s covid-19. Pretnar njene identitete ni razkril, saj jo, tako Pretnar, želi zaščititi pred žaljivimi komentarji. "Če bomo delali s takšnim tempom kot ta vikend, bo zdravstvo dejansko odpovedalo že do zime," je poudarila medicinska sestra in dodala, da je že vsakemu normalnemu človeku postalo jasno, da bolezen covid-19 nikakor ni navadna gripa.

Marjana Škalič 7 min · Objavljam izkušnjo medicinske sestre iz pretekle noči. Njeno ime moram žal skriti, da jo...

Objavil/a Gorazd Janez Pretnar dne Ponedeljek, 12. oktober 2020

Po navedbah mikrobiologa Gorazda Pretnarja je omenjeni zapis nastal minulo noč. "Po vikendu nočne izmene lahko rečem samo to. Če bomo delali s takšnim tempom kot ta vikend, bo zdravstvo dejansko odpovedalo že do zime. Ko zvečer dobiš sprejem na šest litrov kisika in je v eni uri na stotih odstotkih kisika, do jutra pa že na aparatu, je vsakemu normalnemu človeku jasno, da covid-19 ni navadna gripa," je v svojem zapisu pojasnila medicinska sestra.

Bojana Beović
Novice Na rdeči seznam čez teden dni? Beovićeva močno odsvetuje druženja. #video

"Edina napaka, ki sva jo naredila, je, da sva šla jest v restavracijo v zaprt prostor"

Ker so postelje na intenzivni negi zasedene, bolnike, ki niso priključeni na ventilatorje, prerazporejajo na druge oddelke, ki pa so zaradi tega že skoraj polni. "Še kar nekaj časa mi bo v spominu ostala gospa, ki sem jo danes dobila na oddelek. Zbolela sta oba z možem, on je v slabši koži kot ona, še vedno je na aparatu. Gospa se ne upa niti obrniti na bok, ker se boji, da se ji bo stanje poslabšalo. Zraven pa še reče: 'Edina napaka, ki sva jo naredila, je, da sva šla jest v restavracijo v zaprt prostor,'" je med drugim poudarila sestra.

"Preprosto ne veš, kaj bi ji rekel. Samo stisneš ji roko in ji rečeš, naj ne skrbi, ker je ona že iz najhujšega ter je z vsakim gibom in vdihom bližje izhodu iz bolnišnice proti domu," je še zapisala medicinska sestra. "Ne da jamram ali se želim komu smiliti. Moj oktobrski urnik je tri tedne brez prostega dneva," je še dodala.

Testiranje za koronavirus. koronavirus, koronavirus splošno covid-19
Novice Tako slabo kot Sloveniji ne gre nobeni sosednji državi