Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 8. 2012,
11.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 28. 8. 2012, 11.02

8 let, 5 mesecev

Gorenak: Pred roko pravice smo vsi enaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Premier Janez Janša je poročilo o stanju v bančnem sistemu odstopil tudi generalnemu državnem tožilcu Zvonku Fišerju in notranjemu ministru Vinku Gorenaku. Gorenak poročilo predal policiji.

Janša je poročilo prejel od Banke Slovenije, generalnega državnega tožilca in notranjega ministra pa je pozval, da v okviru svojih zakonskih pooblastil in odgovornosti storita vse, da se čim prej raziščejo sumi oškodovanj, ki se porajajo ob navedbah in podatkih v poročilu.

Minister za notranje zadeve Vinko Gorenak je poročilo o stanju v slovenskem bančnem sistemu že predal policiji, so sporočili z ministrstva. Opravil je razgovor z vodstvom policije, podal pa jim bo tudi posebne usmeritve, kako naj se kadrovsko, organizacijsko in tehnično organizirajo, tako da bodo v kar največji meri sledili usmeritvam tožilstva.

O poročilu pa so se na ponedeljkovem sestanku Gorenak, Fišer in državna sekretarka na ministrstvu za notranje zadeve Barbara Brezigar že pogovarjali. Na ministrstvu so poudarili, da so se sogovorniki strinjali, da je treba problemu slovenskega bančnega sistema posvetiti vso pozornost in da mora biti problematika prednostno obravnavana tudi na tožilstvu. Zaradi oznake zaupnosti vsebine poročila na ministrstvu ne razkrivajo.

"Pred roko pravice smo enaki vsi, zato moramo storiti vse, da se raziščejo sumi oškodovanj v slovenskem bančnem sistemu in da krivce za enega največjih problemov te države pripeljemo pred sodišče," je ob tem dejal Gorenak.

Ne spreglejte