SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Dve sankačici s proge v drevo

4

termometer

Prijetna smuka ali sankaški spust se lahko hitro sprevržeta v nočno moro, kar se je izkazalo pretekli konec tedna z več nesrečami. Policija opozarja na upoštevanje pravil in uporabo čelade.

Včeraj popoldne se je pri sankanju na gozdni cesti od Valvasorjevega doma proti dolini Završnica v občini Žirovnica poškodovala sankačica, ki je v poledenelem ovinku zletela s ceste in trčila v drevo. V trčenju se je po prvih podatkih lažje poškodovala.

Huje jo je v soboto zvečer skupila sankačica med sankanjem s Šmarne gore v Ljubljani, ki se je prav tako zaletela v drevo. Reševalci najprej niso mogli do poškodovane, zato so na pomoč priskočili gorski reševalci, ki so jo prenesli do reševalnega vozila. Reševalci so jo nato odpeljali v bolnišnico.

V nedeljo se je ob 12.00 na smučišču Vogel poškodovala smučarka iz Grosuplja, ki so jo s helikopterjem prepeljali v splošno bolnišnico Jesenice. Na Krvavcu je zaradi neprevidnosti v soboto popoldan padla Hrvatica. Obe sta se lažje telesno poškodovali, za nesreči sta bili odgovorni sami, je sporočila policija.

Ne precenjujte svojih sposobnosti Padci na smučiščih so pogosto posledica prehitre smuke, utrujenosti in neznanja oz. precenjevanja znanja smučanja in razmer na progi, na sankališčih s planinskih postojank pa zaradi prehitrega sankanja, opozarja policija in dodaja, naj smučarji upoštevajo pravila varnega smučanja, sankači pa naj ne pretiravajo z divjanjem po progi in ne precenjujejo svojih sposobnosti. Ob tem ne pozabite, da na progi niste sami, na glavo pa ne pozabite povezniti čelade. Ta je na smučiščih za otroke do 14 let obvezna, pri sankanju pa je zlasti za otroke zelo priporočljiva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin