SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Durs Zorana Jankovića sumi treh kaznivih dejanj

2

termometer

 | Foto:
Zoran Janković naj bi kot župan zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestni proračun v svojo korist, ponarejal poslovne listine in oškodoval upnike Electe, poroča Požareport.

Po poročanju omenjenega portala je davčna uprava na specializirano državno tožilstvo, Nacionalni preiskovalni urad (NPU) in Generalno policijsko upravo (GPU) poslala zaupno davčno dokumentacijo, iz katere je razvidno, da davkarija Zorana Jankovića sumi storitve treh kaznivih dejanj – zlorabe položaja, ponareditve poslovne listine in oškodovanja upnikov.

To so davčni inšpektorji ugotovili pri davčnem nadzoru več pravnih in fizičnih oseb, ki so povezane z družino Janković, predvsem pa z Zoranom Jankovićem ter njegovima sinovoma Damijanom in Juretom. "Kot je razvidno iz priložene dokumentacije, naj bi Zoran Janković kot župan Mestne občine Ljubljana zlorabljal pooblastila, finančno izčrpaval mestno občino in občini povzročal finančno škodo, hkrati pa pridobival premoženjsko korist za podjetja, ki so v neposredni ali posredni lasti in upravljanju njegovih ožjih sorodnikov ali njega samega," poroča portal in prilaga tudi faksimile dokumentacije, ki so jo prejeli organi pregona.

Asignacijske pogodbe, na podlagi katerih je denarni tok šel od mestne občine na družbo Grep (Stožice) in potem naravnost v znani Jankovićevi podjetji KLM Naložbe ter Electo Inženiring, pa davčna uprava šteje kot ponarejanje poslovnih listin in oškodovanje upnikov, še poroča Požareport in za jutri obljublja objavo preostalih dokumentov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin