SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Denar za ognjemet podarili v dobrodelne namene

1

termometer

Mnogi so novo leto pričakali na prostem, kjer so silvestrovanja pripravili tudi v nekaterih večjih krajih na severnem primorskem.

V Novi Gorici se je zbralo okrog osem tisoč ljudi. Tokrat za razliko od preteklih let niso občudovali ognjemeta, saj so se na mestni občini odločili, da denar raje namenijo družinam v stiski. Tako je župan Matej Arčon predstavnicama Rdečega križa in Karitas izročil bona za skupaj 5.000 evrov, ki bi jih sicer porabili za ognjemet in novoletne čestitke.

Veselo je bilo ob prehodu v novo leto tudi v sosednji Gorici, kjer pa je pirotehnična predstava trejala kar 28 minut. Na Trgu zmage in po bližnjih ulicah si jo je ogledalo 7.000 ljudi, kar je po ocenah organizatorjev največ doslej. Tako so podrli lanski rekord, ko se je zbrala nekaj več kot 4.000 glava množica. Okrog 3.500 ljudi pa je najdaljšo noč v letu preživelo na Lavričevem trgu v Ajdovščini, kjer je silvestrsko zabavo pripravilo novoustanovljeno turistično društvo. Pod milim nebom so silvestrovali tudi na bovškem trgu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin