Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 10. 2013,
18.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 16. 10. 2013, 18.30

8 let

Danes v Danes: Zaradi novega davka v Sloveniji vre

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Danes v oddaji Danes o novem nepremičninskem davku, o koprskem županu Borisu Popoviču, ki mu je sodišče izreklo pogojno kazen za razžalitev, in o 200 brezposelnih zdravnikih.

Novi nepremičninski davek je pred vrati. Vlada ga bo predvidoma sprejela že jutri. Prav zato v Sloveniji vre. Čeprav predlog, ki ga ima vlada na mizi zdaj, celo predvideva, da bo osnova za davek 80 oziroma 85 odstotkov vrednosti ocenjene nepremičnine po Gursu, so se številni pripravljeni bojevati do konca. Upirajo se kmetje, obrtniki, upokojenci in cerkev.

Cerkvene skupnosti so danes ‒ kot včeraj kmetje ‒ z vlado poskušale doseči dogovor. A predsednica vlade Alenka Bratušek ostaja neomajna: usodo novega davka bomo delili vsi. Cerkev ne bo izjema.

Na koprskem sodišču so danes zaman čakali župana Popoviča. Sodišču je tako do danes uspelo le, da mu je izreklo pogojno kazen za razžalitev. Popovič se sicer že dobro desetletje uspešno izmika najhujšim obtožbam. In ob vsem tem je popolnoma brez dlake na jeziku.

Nov vik in krik v zdravniških vrstah. Tokrat zavoljo 200 brezposelnih zdravnikov in strahu, da jih bomo za vekomaj izgubili, ker bodo delo pač poiskali v tujini. In to kljub temu, da je ponekod na podeželju zdravnikov korenito premalo. A kaj, ko tam brezposelnih zdravnikov zlepa ni na spregled. Ker bi očitno vsi radi delali samo na velikih klinikah. Brez pravega nadzora, torej. Vse to dopušča naš klavrn zdravstveni sistem.

Ob svetovnem dnevu hrane na IVZ opozarjajo na naraščajočo debelost otrok in mladostnikov v Sloveniji. Slovenija se po deležu čezmerno hranjenih in debelih 15-letnikov namreč uvršča na tretje mesto med državami Evropske unije. Poleg zdravstvenih težav (večja verjetnost pojava različnih kroničnih nenalezljivih bolezni, slabša samopodoba in s tem posledično slabše duševno zdravje), ki jih imajo otroci in zatem kot odrasli, to prinaša tudi visoke stroške in bremena, ki jih nosi družba zaradi slabih prehranjevalnih navad in vseh njihovih posledic.

V oddaji Danes tudi o ptujskem domu za upokojence, v katerem so svojemu varovancu napačno zaračunali storitev, tako se je v treh letih nabralo 14 tisoč evrov.

Ne spreglejte