Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2013,
18.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2013, 18.59

8 let

Danes v Danes: Turkinja v Sloveniji odprla hostel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V informativni oddaji Danes o balonarski nesreči, o sejmu Agra, o hostlu v vasici Strug in tekmovanju gasilcev na Bledu.

Solze v očeh ter še živ spomin na bližnje, ki jih ni več. Trupla nekaterih so reševalci našli popolnoma zoglenela. Najhujša balonarska nesreča pri nas je pred letom dni vzela šest življenj. Preživeli iz balona, ki je 23. avgusta lani strmoglavil na Ljubljanskem barju, so se danes zbrali v Črni vasi pri Igu. Srečanje je bilo precej čustveno, saj so se nekateri prvič po letu dni vrnili na kraj nesreče.

Slovenija, ki ima kar nekaj kmetijskih površin, bo v teh dneh veliko govorila o suši in podobni problematiki, ki se dotika nas vseh. V Gornji Radgoni se je namreč začel najpomembnejši sejem kmetijstva in živilstva v Sloveniji ter okolici. Sejem Agra bo nasploh v znamenju odprtih vprašanj kmetijstva. Tudi o ekologiji in trajnostnem razvoju.

700.000 evrov vreden projekt turške podjetnice je svoje mesto našel v majhni slovenski občini na zahodnem robu Haloz - v Makolah. Na temeljih starega skednja, v vasici Strug, je vrata odprl prvi tamkajšnji hostel s 23-imi posteljami. Lastnica hostla, Mizjal Karabiber Nađaroglu je umetnica in podjetnica, ki ima v lasti tudi največji mlin v 6-milijonskem turškem mestu Gazintep. Ne samo, da je v Slovenijo prinesla več 100.000 evrov tujega kapitala, nad Slovenijo je tako navdušena, da se tudi uči slovenskega jezika.

Sirska vlada trdi, da so kemično orožje v sredinem napadu na Damask - kjer je umrlo okrog 1700 ljudi, med njimi številni otroci - uporabili opozicijski uporniki.

Da požar ne bi ogrožal gasilce, precej pripomore fizična pripravljenost hrabrih borcev proti ognju. Pred dobrima dvema desetletjema se je v ZDA porodila ideja, da gasilci tekmujejo na hitrostnem poligonu s petimi velikimi ovirami. Firefighter Combat Challenge so danes pripravili tudi v Sloveniji, na Bledu.

Ne spreglejte