Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 11. 2013,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 15. 11. 2013, 18.52

8 let

Danes v Danes: Tina Maze je nazaj in to v velikem slogu!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes v oddaji Danes o novih stopničkah smučarke Tine Maze, o prižiganju svečk za žrtve prometnih nesreč in o resoluciji Evropske ljudke stranke, ki v Sloveniji še vedno dviga prah.

Smučarka Tina Maze je v slalomu zasedla tretje mesto. V drugi vožnji je izgubila eno mesto, vseeno pa se je sploh prvič v finskem Leviju uvrstila na zmagovalne stopničke. Prva je bila Mikaela Shiffrin.

Nocoj gorijo sveče v spomin na tiste, ki so življenje izgubili na cestah. Slovesnosti pa tako pri nas kot tudi drugod po svetu potekajo že ves teden. Svetovni dan spomina na žrtve prometnih nesreč naj bo razlog za to, da se vsi vprašamo, kako vozimo in kolikokrat ogrožamo druge na cesti.

Nekdanja policistka Jolanda Roškar je na službeni poti naletela na prometno nesrečo, napisala uradni zaznamek ter o tem obvestila nadrejene. A s tem se je ujela v spletke kriminalne združbe. Obtožili so jo, da je del združbe, in niti zdaj, ko jim je dokazala, da so se zmotili in da telefonska številka, ki so jo povezali z združbo, ni njena, odločitve ne spreminjajo več.

"Koalicija dela teater, ko sprejetje krivičnega in škodljivega davka na nepremičnine, razglaša za etapno zmago," je danes dejal prvak SDS Janez Janša in dodal, da bo ta davek prizadel gospodarstvo, kmete, podeželje, Slovenke in Slovence, ki so si nekaj ustvarili z lastniki rokami in niso trošili, zapravljali in živeli na račun drugih. Prav tako je prepričan, da je najem kredita v višini milijarde in pol evrov po najvišjih obrestnih merah v Evropi škandalozen.

V oddaji Danes tudi o misionarju Pedru Opeki. "Tistega dne, ko sem odkril smetišče, sem se zaobljubil, da bo ta grič postal srečen kraj. Da se na tem kupu smradu lahko rodi in razvije dostojno življenje," je dejal Opeka iz z besed prešel k dejanjem.

Ne spreglejte