Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 9. 2013,
18.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 7. 9. 2013, 18.09

8 let

Danes v Danes: Skoraj 300 otrok se je v zadnjih treh letih zastrupilo z alkoholom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o likvidaciji Factor banke in Probanke, o še enem političnem kadrovanju in o odvisnosti, ki človeka spremeni v sužnja samega sebe.

Več kot milijarda evrov! To je znesek, ki ga je država pripravljena nameniti za likvidacijo Factor banke ter Probanke. Koliko natanko bo dejansko šlo iz davkoplačevalske vreče, sicer še ni čisto jasno, a strokovnjaki ocenjujejo, da zelo blizu dejanski vsoti. Zakaj vlada ne sproži stečaja? To je vprašanje še posebej zdaj, ko nas politiki prepričujejo, da moramo zategniti pas, ko se dvigujejo davki, nižajo plače, grozijo pa nam tudi nižje pokojnine. Ob vseh teh visokih številkah zato ni čudno, da so bili člani izredne uprave v Probanki redkobesedni. Mariborska ekipa Planet TV-ja jih je ekskluzivno posnela, ko so odhajali s sedeža Probanke.

V senci propada dveh slovenskih bank pa se je zgodilo še eno politično kadrovanje. Vlada Alenke Bratušek je na petkovi seji sprejela odločitev, da za direktorja Evropske investicijske banke predlaga nekdanjega predsednika vlade Antona Ropa. Tone Rop, nekdaj član strank LDS in SD, je v preteklih treh letih prav v tej banki opravljal funkcijo podpredsednika.

Odvisnost se prikrade potuhnjeno, kot nedolžna navada, ki se hitro sprevrže v demona, ki nam iz dneva v dan pije kri, dokler nas povsem ne izžame in naše življenje postane le životarjenje. Suženj samega sebe je bil skoraj deset let tudi Tilen, a se je odločil premagati odvisnost. Zdaj je čist pol leta. Danes je pred kamere Planet TV-ja stopil samozavesten ter odločen, da končno začne spet živeti.

V oddaji Danes tudi o treh slovenskih najstnikih, starih šele 14 let, ki so se ponoči zastrupili z alkoholom. Družbo jim je delal še ne 17-letnik. In to zdaleč ni osamljen primer; skoraj 300 otrok in mladostnikov se je v zadnjih treh letih zastrupilo z alkoholom.

Ne spreglejte