Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 11. 2013,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 27. 11. 2013, 18.38

8 let

Danes v Danes: Kako velik strošek predstavljajo za družine zimske radosti?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v oddaji Danes o poostrenem nadzoru in zapiranju lokalov, kar je obrodilo milijonske sadove, o jutrišnjem protestu lekarn in o posledicah odstopa Tomaža Gantarja.

Poostren nadzor in zapiranje lokalov sta prinesla rezultate. Milijonske. Davčni uslužbenci so v zadnjih devetih mesecih odkrili za dobrih 255 milijonov evrov neplačanih obveznosti in tako zagotovili dobrih 61 milijonov evrov več kot v enakem obdobju lani. To je rezultat poostrenega nadzora nad gotovinskim poslovanjem in sodelovanja davkarije s carinsko upravo. Sedemnajst zapečatenih lokalov pa je marsikateremu gostincu nagnalo tak strah v kosti, da številni v zadnjih mesecih plačujejo tudi do trikrat več DDV kot lani.

Infrastrukturni minister Samo Omrzel je bil tik pred podpisom nove pogodbe z državnim Darsom. Podjetje Lastinski, ki je v stoodstotni ministrovi lasti, naj bi za okoli 200 tisoč evrov vzdrževalo cestne vremenske postaje. Ker pa je Omerzel dal besedo, da v obdobju svojega ministrovanja novih poslov med Darsom in podjetjem Lastinski ne bo več, se je danes temu javno odpovedal. Vprašamo pa se lahko, ali bi Omerzel res tako ravnal, če njegovih namer ne bi razkrili mediji in če ga k temu ne bi pozval tudi njegov strankarski šef Virant.

Jutri bomo po vsej državi priče še enemu protestu! Lekarne po vsej Sloveniji bodo z izjemo ljubljanskih lekarn med 9. in 10. uro zaprle svoja vrata – dežurne lekarne bodo odprte. Kot trdijo na Lekarniški zbornici Slovenije, smo v Sloveniji vse bolj priča politiki izvršenih dejstev, ki jo Javni zavod lekarna Ljubljana in nekatere občine izvajajo z nespoštovanjem Zakona o lekarniški dejavnosti. Zadnji tak primer je selitev podružnice Lekarne Ljubljana v Postojno. Glavna težava je, da ljubljanske lekarne s tem širijo svoj monopol zunaj prestolnice, ponujajo nižje cene, vendar je mogoče pričakovati, da se bodo te, ko bodo ustvarile monopol, precej dvignile.

Zdravstveni minister v odstopu Tomaž Gantar, ki se je v svojem mandatu bojeval tudi proti tržnim prijemom ljubljanskih lekarn, je prepričan, da prihod Jankovićevega farmacevta v Postojno znižuje konkurenčnost med lekarnarji in da s tem Lekarne Ljubljana utrjujejo svoj monopolni položaj. Prav Tomaž Gantar oziroma njegov odstop pa bi lahko pripeljal do resne vladne krize ali pa celo do predčasnih volitev. DeSUS namreč grozi, da če do konca leta ne bodo spisali nove koalicijske pogodbe in opravili temeljite rekonstrukcije vlade, ne bo podprla novih ministrov za gospodarstvo in zdravje.

Smučišča so na prihajajočo sezono dobro pripravljena, kaj pa vi? V oddaji Danes bodo še preverili, kakšen strošek za družine prinašajo zimske radosti na snegu.

Ne spreglejte