Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 5. 2021,
7.01

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

poletje dež vreme

Ponedeljek, 24. 5. 2021, 7.01

2 leti, 11 mesecev

Danes in jutri še deževno, nevarnost naraščanja rek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Dopoldne se bodo padavine razširile nad vso Slovenijo, jutri bo pretežno oblačno s krajevnimi padavinami. Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem posamezne reke v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo. Vremenoslovci izboljšanje vremena napovedujejo za sredo.

Danes bo oblačno. Dež bo zjutraj in dopoldne od jugozahoda zajel vso Slovenijo in popoldne ponekod v južnih krajih prehodno ponehal. Pihal bo veter vzhodnih smeri, ob morju večinoma šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 16, na Goriškem in ob morju okoli 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije za okolje (Arso).

Popoldne in v noči na torek lahko reke močneje narastejo, predvsem posamezne reke v severozahodni Sloveniji pa se lahko tudi razlijejo, opozarja Arso. Tudi drugod bodo številne manjše reke dosegle veliko vodnatost, ob lokalnih nalivih pa bodo hitro naraščali tudi hudourniški vodotoki.

Reke, ki so narasle do velikih pretokov, trenutno prehodno upadajo. Gre predvsem za reke v severni Sloveniji, predvsem v porečju Save Bohinjke ter zgornje Soče. Drugod je vodnatost rek srednja in se počasi zmanjšuje. A danes bodo reke po državi ponovno naraščale.

Gladina morja bo danes in v torek povišana med 20. in 23. uro. Morje pa se lahko za kratek čas razlije na najbolj izpostavljenih delih obale.

V torek bodo še naraščale kraške reke na Notranjskem in Dolenjskem ter Sava, Drava in Mura. Drugod bodo reke povečini že upadale, popoldan pa se bo povečala vodnatost rek na severovzhodu države. V sredo bodo reke po državi upadale.

V sredo se bo zjasnilo

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno. Predvsem v notranjosti Slovenije se bodo še pojavljale krajevne padavine, deloma plohe. Jutranje temperature bodo od 8 do 14, najvišje dnevne od 15 do 22 stopinj Celzija.

V sredo bo povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla.

Tudi v četrtek bo dokaj sončno, popoldne in zvečer pa bodo predvsem v severnih krajih nastajale krajevne plohe in posamezne nevihte, še napovedujejo vremenoslovci.

Ne spreglejte