Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
16.54

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 8. 3. 2013, 16.54

8 let, 5 mesecev

Černač za načelnico ljubljanske upravne enote imenoval Kucler Dolinarjevo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Minister, ki opravlja tekoče posle, Zvonko Černač, ki je pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo, je za načelnico ljubljanske upravne enote imenoval Mojco Kucler Dolinar.

Na ministrstvu za pravosodje in javno upravo (MPJU) so za Dnevnik pojasnili, da se je na razpis za načelnika Upravne enote Ljubljana prijavilo pet kandidatov. O imenih niso želeli govoriti. Komisija je tri kandidate ocenila kot neprimerne, eden od dveh preostalih kandidatov pa je od kandidature kasneje odstopil.

MPJU: Minister ni imel težke odločitve "Minister tako ni imel težke odločitve," so za Dnevnik povedali na MPJU. Dodali so, da je sedanji načelnik ljubljanske upravne enote Dušan Verbič že avgusta lani izpolnil pogoje za upokojitev. So pa na MPJU za STA pojasnili, da bi se moral Verbič zaradi izpolnjenih pogojev v skladu z zakonom za uravnoteženje javnih financ že upokojiti, a je na podlagi sporazuma z bivšim ministrom Senkom Pličaničem podaljšal delovno razmerje. Mandat se bo mu tako iztekel 1. oktobra.

Državna sekretarka na pravosodnem ministrstvu Kucler Dolinarjeva bo nastopila mesto načelnice ljubljanske upravne enote dan po prenehanju mandata sedanjemu načelniku. Ob tem na MPJU opozarjajo, da se Verbič lahko odloči za odhod v pokoj že pred 1. oktobrom.

Kucler Dolinarjeva se je na natečaj prijavila še pred nastopom funkcije državne sekretarke Kot še navajajo na MPJU, se je Kucler Dolinarjeva prijavila na natečaj še pred nastopom funkcije državne sekretarke. Rok za prijave se je iztekel 6. februarja in gre torej za postopek, ki ga je začel že bivši minister Pličanič. Člani posebne natečajne komisije so bili Polona Kovač, Mojca Ramšak-Pešec, Astrid Prašnikar in Drago Ščernjavič. Sklep o izbiri kandidatke pa je bil izdan 25. februarja, ko je imel minister Černač še polna pooblastila, so še pojasnili na MPJU.

Kucler Dolinarjeva tudi članica v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti Sicer je Kucler Dolinarjevo, ki prihaja iz vrst NSi, vlada 25. oktobra lani imenovala tudi za slovensko članico v Evropski komisiji za boj proti rasizmu in nestrpnosti (Ecri) v Strasbourgu. Mesto državne sekretarke na pravosodnem ministrstvu je zasedla 1. februarja letos. V prvi vladi Janeza Janše pa je bila ministrica za visoko šolstvo.

Kucler Dolinarjeva svojega imenovanja zaradi službene poti v tujino ni mogla komentirati, so povedali na MPJU.

Ne spreglejte