Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2008,
21.00

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 28. 6. 2008, 21.00

8 let, 5 mesecev

Anketa Pop TV: Prednost SD pred SDS se je v juniju zmanjšala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Podpora vladi je po rezultatih ankete, ki jo je za Pop TV in Dnevnik opravila Ninamedia, v juniju zrasla za več kot sedem odstotnih točk.

Delo vlade je kot uspešno ocenilo 42,3 odstotka vprašanih, 50,3 odstotka anketiranih pa vlado vidi kot neuspešno. 7,4 odstotka vprašanih je odgovorilo z "ne vem". Prednost SD se je zmanjšala Prednost SD pred SDS je v primerjavi z majem padla. Največji opozicijski stranki bi svoj glas namenilo 19,2 odstotka anketiranih, kar je sicer za 0,1 odstotne točke več kot v majskem merjenju, medtem ko bi SDS prejela 19,0 odstotkov, kar je tri odstotne točke več v primerjavi z mesecem poprej. Na tretjem mestu se nahaja Zares, kateri je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem zrasla za 1,3 odstotne točke, v juniju je tako prejela 7,5 odstotka glasov vprašanih.

Močno padla podpora SNS Na četrto mesto se zavihtela LDS (6,4 odstotka vprašanih), sledi ji DeSUS, za katero bi volilo 4,8 odstotka vprašanih. V primerjavi z majskim merjenjem je podpora močno padla SNS, ki je s četrtega mesta padla na šesto, po rezultatih ankete bi prejela bi 3,7 odstotka glasov. Kot sedma se je na lestvico uvrstila SLS (2,5-odstotna podpora), kateri sledi NSi, za katero bi enako kot v maju glasovalo 1,7 odstotka vprašanih. Lipa bi prejela 0,2 odstotka, medtem ko bi zanjo v maju volilo 0,5 odstotka vprašanih.

Najbolj priljubljen je Türk Na lestvici priljubljenosti politikov tudi tokrat vodi predsednik države Danilo Türk z oceno 4,47. Drugi ostaja evropski komisar Janez Potočnik (3,72), na tretje mesto se je povzpel minister za javno upravo Gregor Virant z oceno 3,52. Četrti je predsednik SD Borut Pahor z oceno 3,47, na petem pa ljubljanski župan Zoran Janković (3,33). Kot šesti se je na lestvico uvrstil predsednik Zares Gregor Golobič (3,18), za katerega se je uvrstil strankarski kolega Matej Lahovnik z oceno 3,12. Minister za šolstvo Milan Zver je zavzel osmo mesto (3,07), deveti na lestvici Lojze Peterle (3,05), kateremu sledi Miran Potrč (2,99).

Sledijo minister za obrambo in prvak DeSUS Karl Erjavec, predsednica LDS Katarina Kresal, predsednik DZ France Cukjati, predsednik vlade Janez Janša in poslanka Lipe Barbara Žgajner Tavš.

Anketo je junija 2008 za medijski hiši Pop TV in Dnevnik izvedla agencija Ninamedia na reprezentativnem vzorcu 1000 državljanov.

Ne spreglejte