Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 6. 2024,
23.00

Osveženo pred

4 dni, 5 ur

Oglasno sporočilo

Natisni članek

voznik tovorna vozila tovornjak logistika prevozniki noad PR članek podjetništvo Moja Dejavnost

Nedelja, 30. 6. 2024, 23.00

4 dni, 5 ur

Kako najti zanesljivega avtoprevoznika?

Oglasno sporočilo
gradbena-mehanizacija-moja-dejavnost | Foto Digital Mediaorbis d.o.o.

Foto: Digital Mediaorbis d.o.o.

Če imate podjetje, ki za svoje uspešno delovanje potrebuje avtoprevoznike, ali pa svoje izdelke prevažate v druge kraje in države, potem veste, kako pomembno je imeti v svoji ekipi zanesljivega šoferja. A kje ga najti?

Avtoprevozništvo je nepogrešljiv del gospodarstva, saj omogoča učinkovito logistično podporo za različne industrije. Nekateri avtoprevozniki delujejo samostojno, medtem ko drugi sodelujejo s špediterskimi in logističnimi podjetji, kar prinaša celovitejše in učinkovitejše prevozne storitve. Ne glede na to, na kakšen način delajo in kaj prevažajo, pa je pri avtoprevoznikih pomembno to, da so točni in zanesljivi.

Najem avtoprevoznika – kakšne so ugodnosti?

Za podjetja in posameznike je najem avtoprevoznika zelo koristen. Manjšim podjetjem namreč ni smiselno imeti lastnih vozil in voznikov, saj bi to povzročilo visoke stroške vzdrževanja, goriva, zavarovanja in plač. Najem avtoprevoznika pa te stroške zmanjša, saj plačate le za storitve, ki jih potrebujete. Avtoprevozniki ponujajo prevoze različnih vrst tovora, kot so prevoz razsutega tovora, paletni prevoz, prevoz nevarnih tekočin in materialov ter hlajenega blaga in zamrznjenih živil. Njihova vozila so prilagojena različnim potrebam in zagotavljajo ustrezne pogoje za prevoz.

moja-dejvnost | Foto: Mediaorbis Ad d.o.o. Foto: Mediaorbis Ad d.o.o.

Previdno, če vas čaka razsuti tovor

Med razsuti tovor sodijo:

  • gradbeni materiali, kot so cement, pesek in kamenje,
  • različna žita, kot so pšenica, koruza, riž in druge žitarice,
  • premog, ki se prevaža v velikih količinah,
  • železova ruda, nikljeva ruda, boksit itd. za obdelavo ali nadaljnjo predelavo,
  • kemikalije, ki so v tekočem ali praškastem stanju,
  • itd.

Že ob misli na vse našteto je jasno, da obstajajo različne nevarnosti in izzivi, na katere je treba biti pozoren in jih upoštevati, da bi se izognili različnim nevarnostim in posledično tudi zmanjšali tveganje za nesreče ali okoljske nevarnosti. Ko se razsuje tovor, ta običajno ni zapakiran v embalažo, kar pomeni, da je njegovo čiščenje in odstranjevanje lahko zelo dolgotrajno in tudi zahtevno. Če pa gre za tekoče snovi, je odstranjevanje razlitih tekočin največkrat treba izvajati pod nadzorom strokovno usposobljenega kadra. Zaradi vsega naštetega je zato ustrezno razmisliti o dobrem prevozniku ali ponudniku prevozov razsutega tovora, saj bo ta ustrezno zaščitil tudi svoje zaposlene ali šoferje in druge delavce, ki so vpleteni v nalaganje, razkladanje ali prevoz razsutega tovora.

Na portalu Moja dejavnost boste našli številna profesionalna podjetja, ki se ukvarjajo s prevozi razsutega tovora. Pri takšnem prevozu namreč vedno obstaja možnost izlitja zaradi napačnega nalaganja, pretakanja, prevračanja ali neprimerne varnosti, pa tudi prometne nesreče. Zato je pomembno, da izberete prevoznika ali podjetje, ki je ustrezno usposobljeno, pripravljeno in opremljeno za varno in kakovostno prevažanje razsutega tovora, vključno z nevarnimi snovmi. 

Izredne prevoze zaupajte usposobljenemu prevozniku

Izredni prevozi se nanašajo na prevoz tovora, ki zaradi svojih posebnih značilnosti presega običajne dimenzije, mase ali druge omejitve, določene za standardni tovorni prevoz, zato so pogosto zahtevni in zahtevajo posebne ukrepe ter dovoljenja zaradi varnosti, prometnih omejitev in infrastrukturnih omejitev. Potrebni so za prevoz velikih strojev, opreme, konstrukcijskih elementov ali drugih predmetov, ki so preveliki ali pretežki za standardna tovorna vozila. Če boste potrebovali izreden prevoz tovora po javnih cestah, boste potrebovali dovoljenje, ki naj ga za vas pridobijo ponudniki avtoprevozniških storitev z izkušnjami, znanjem in referencami na tem področju. Izredni prevozi so smiselni, ko morate prepeljati tovor, ki presega običajne dimenzije ali mase, kot so veliki stroji, oprema ali konstrukcijski elementi. Številna podjetja, specializirana za izredne prevoze, so zbrana na portalu Moja dejavnost, kjer lahko najdete najboljšega ponudnika tako, da v iskalnik vnesete storitev in svojo lokacijo, kar vam omogoča, da brezplačno oddate povpraševanje in prejmete ponudbe od več uglednih prevoznikov.

tovornjak, sončni zahod, cesta | Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock

Dobri avtoprevozniki so srce logistike

Vsi, ki se ukvarjate z logistiko, veste, da je ta lahko zelo zahtevna, še posebej v večjih podjetjih, kjer je procese težko upravljati brez pomoči tehnologije. Da vse brezhibno teče, je nujno učinkovito upravljanje informacij in podatkov v celotnem logističnem procesuLogistika namreč stremi k temu, da z najnižjimi stroški in minimalnim vplivom na okolje zagotovi dobrine in storitve v ustrezni količini, da so te ustrezne kakovosti in izvedene ob pravem času na pravem mestu. Poleg skladiščenja in prevozov obsega tudi procese, kot so pakiranje, označevanje, komisioniranje, distribucija in podobno.

Zaradi tega potrebujete strokovnjaka za logistiko

Ker je logistika zelo kompleksno področje, je zelo pomembno, da se z njo ukvarjajo izkušeni, zanesljivi in profesionalni posamezniki ali zunanji izvajalci. Na te se je vsekakor smiselno obrniti, če znotraj podjetja nimate dovolj izkušenega ali usposobljenega kadra oz. strokovne ekipe.

Če torej potrebujete strokovnjaka za transportno logistiko, boste ustrezne ponudnike storitev našli na portalu Moja Dejavnost, kjer so zbrani različni ponudniki s tega področja. Svoje povpraševanje oddajte TUKAJ in pridobite ponudbe petih ponudnikov, ki bodo najbolj ustrezali vašim kriterijem.

Naročnik oglasnega sporočila je MOJA DEJAVNOST. 

Ne spreglejte