Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2023,
7.37

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Oglasno sporočilo

Natisni članek

trgovanje PR članek borza Amazon delnice Fortrade

Torek, 22. 8. 2023, 7.37

8 mesecev, 1 teden

Amazonove delnice so se v letu 2023 podražile za skoraj 65 %

Oglasno sporočilo

Amazon napreduje tudi v letu 2023. Družba je v zadnjem četrtletju objavila poročilo o čistem dobičku v višini 6,7 milijarde USD, medtem ko je v istem četrtletju lani zabeležila izgubo v višini 2 milijard USD.

Fortrade | Foto:

Fortrade je, za vse tiste, ki jih zanima kako se od doma naučiti trgovati s cenami delnic Amazona (tako imenovana finančna pogodba za razliko, angl. CFD) ali si preprosto želijo razširiti svoje znanje, pripravil brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic. Vodnik je prilagojen vsem nivojem znanja in ga lahko prenesete prek spodnje povezave.

Brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic prenesite tukaj.

Cena delnice Amazona se je od začetka letošnjega leta znatno podražila, in sicer za skoraj 65 %. Poleg tega je bil Amazon Prime Day v začetku tega leta velik uspeh, Amazon pa je osmo leto zapored podrl svoj prodajni rekord in zaslužil 12,7 milijarde dolarjev.

Podjetje je predstavilo tudi svojo platformo za umetno inteligenco. Amazon Bedrock uporabnikom omogoča ustvarjanje lastnih Chatbotov, podobnih ChatGPT, prek spletne storitve Amazon (AWS). Ta storitev je pritegnila na tisoče uporabnikov, Amazon pa je dejal, da je ta programska oprema v neposredni konkurenci s podjetji, kot sta Microsoft in Google.

Brezplačen vodnik Kako trgovati s ceno delnic prenesite tukaj.

Do zdaj je Amazonu uspelo doseči tržno kapitalizacijo v višini približno 1,7 milijarde dolarjev zaradi izjemno impresivnega finančnega poročila. Tudi prihodnost podjetja je svetla, saj so smernice boljše od pričakovanih, saj podjetje v naslednjem četrtletju pričakuje prihodke v razponu od 138 milijard do 143 milijard dolarjev, kar je več od ocene Wall Streeta, ki znaša 138,25 milijarde dolarjev. Podjetje je to napoved pripisalo visoki odpornosti potrošnikov in rasti svojih storitev AWS.

Viri: CNN Business, Forbes, Fox Business, Reuters, CNBC

CFD-ji so zapleteni in zelo špekulativni instrumenti, pri katerih obstaja veliko tveganje hitre izgube denarja zaradi finančnega vzvoda. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite visoko tveganje za izgubo celotnega vloženega kapitala. Ne pozabite: izgubite lahko vse, vendar ne več od stanja na vašem računu za trgovanje. 79% računov majhnih vlagateljev na drobno izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Ti produkti morda niso primerni za vse stranke, zato zagotovite, da razumete tveganja in poiščite neodvisen nasvet. Če bi nadaljevali z investicijo v virtualno valuto CFD upoštevajte, da so vrednosti izredno spremenljive in lahko predstavljajo velike izgube v zelo kratkem časovnem obdobju. To gradivo ne predstavlja ponudbe ali napeljevanja k nakupu kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejema odgovornosti za uporabe teh informacij in za morebitne posledice. Ne podajamo zagotovil ali jamstev glede točnosti ali popolnosti teh informacij; posledično vsaka oseba, ki sprejema odločitve na podlagi teh informacij, to počne na lastno tveganje. Informacije na tej strani niso naslovljene na prebivalce ZDA, ali Belgija ter niso namenjene za distribucijo ali uporabo s strani katerekoli osebe v katerikoli državi ali pristojnosti, kjer bi bila takšna distribucija ali uporaba v nasprotju z lokalnimi zakoni ali predpisi.


Naročnik oglasnega sporočila je Fortrade Cyprus Ltd.

Ne spreglejte