Matic Tomšič

Torek,
9. 4. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,79

2

Natisni članek

viralka kamera Lidl nakupni nasveti

Torek, 9. 4. 2019, 4.00

5 let

Akcijska videokamera diskontnega trgovca še ta mesec tudi v Sloveniji

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,79

2

Lidl, Lidl Slovenija, Silvercrest | Lidl pod blagovno znamko Silvercrest večinoma prodaja male gospodinjske aparate, računalniško periferijo in druge elektronske naprave. Najnovejša bo tale akcijska kamera, ki bo znala zajeti videoposnetek v ločljivosti 4K, stabilizirati sliko, se potopiti globlje od večine tekmecev in posnetke prikazati na petcentimetrskem zaslonu na dotik. Cena je v tujini precej nižja od sto evrov, koliko bo stala pri nas, pa bomo izvedeli čez nekaj tednov. | Foto Lidl UK

Lidl pod blagovno znamko Silvercrest večinoma prodaja male gospodinjske aparate, računalniško periferijo in druge elektronske naprave. Najnovejša bo tale akcijska kamera, ki bo znala zajeti videoposnetek v ločljivosti 4K, stabilizirati sliko, se potopiti globlje od večine tekmecev in posnetke prikazati na petcentimetrskem zaslonu na dotik. Cena je v tujini precej nižja od sto evrov, koliko bo stala pri nas, pa bomo izvedeli čez nekaj tednov.

Foto: Lidl UK

Lidl je v nedeljo v poslovalnicah v Veliki Britaniji začel prodajati akcijsko videokamero znamke Silvercrest 4K, ki so jo nekateri znani britanski mediji opisali kot dobro alternativo najnovejšim napravam znamke GoPro. Primerjave so bile morda malce pretirane, a za okrog 80 evrov je vseeno težko dobiti bolj vsestransko kamero. V drugi polovici aprila jo bo mogoče kupiti tudi v slovenskih poslovalnicah Lidla.

Lidl, Lidl Slovenija
Novice Slovenski Lidl opozarja na goljufijo, v ozadju stari znanci iz Avstrije

Kamero Lidlove lastne blagovne znamke Silvercrest, ki zna snemati video v supervisoki ločljivosti 4K s 30 slikami na sekundo in se lahko potopi do globine 30 metrov, je nemški diskontni trgovec v nedeljo na police britanskih trgovin poslal s ceno 69,99 funta, kar je okrog 81 evrov. 

Lidl kamere sicer ni razvil sam, temveč je za osnovo vzel izdelek, ki je že na trgu, in nanj prilepil logotip znamke Silvercrest. Novost namreč temelji na akcijski kameri Akaso V50 Pro, ki jo je v spletni trgovini Amazon mogoče kupiti za približno 105 evrov. 

Mnenja o Akaso V50 so na spletu večinoma zelo pozitivna, naprava velja za eno od tistih s funkcijami najbogatejših kamer za kupce z malce plitkejšimi žepi.

Silvercrest 4k in Akaso V50 Pro sta nedvomno ista oziroma vsaj zelo podobna naprava. Akaso namreč prodaja le eno kamero s prav takšnim ohišjem, kot ga ima Lidlov izdelek. | Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona Silvercrest 4k in Akaso V50 Pro sta nedvomno ista oziroma vsaj zelo podobna naprava. Akaso namreč prodaja le eno kamero s prav takšnim ohišjem, kot ga ima Lidlov izdelek. Foto: Matic Tomšič / Posnetek zaslona

V Slovenijo še ta mesec

Pri Lidl Slovenija so za Siol.net potrdili, da bo akcijska kamera Silvercrest v drugi polovici aprila na voljo tudi slovenskim kupcem. Informacije o datumu začetka ponudbe in ceni izdelka za zdaj sicer še nimajo. 

Kamero sicer že prodajajo tudi v čeških Lidlih, cena pa je 1.990 čeških kron oziroma malce manj kot 80 evrov.

Lidl
Novice Lidl bo prodajalcem povišal plače za 100 evrov

Primerjave z GoPro: razpon v kakovosti in ceni je velik

GoPro | Foto: Reuters Foto: Reuters
Da gre za dobro kupčijo, so v zadnjem tednu Britancem svetovali znani otoški mediji, kot sta Mirror in Lad Bible.

Primerjavam z GoPro, najbolj prepoznavno znamko akcijskih kamer, se niso mogli izogniti. Lidlovo novost so opisali kot veliko cenejšo alternativo najnovejši generaciji kamer GoPro Hero7, a razpon v njihovi kakovosti in ceni je velik.

Silvercrest 4K se glede na seznam lastnosti najbolj približa modelu Hero7 Silver, ki stane okrog 300 evrov in pomeni srednji razred trenutno aktualne GoProjeve ponudbe, ne pa tudi napravi Hero7 Black, ki še za dobrih 100 evrov več ponuja precej boljšo kakovost zajema videoposnetkov in fotografij. 

Poudariti je treba tudi, da se lahko Lidlova kamera sicer res potopi 20 metrov globlje od GoProjevih, ki pa to razliko nadomestijo z dejstvom, da jih ni treba zapirati v vodotesno ohišje.  | Foto: Lidl UK Poudariti je treba tudi, da se lahko Lidlova kamera sicer res potopi 20 metrov globlje od GoProjevih, ki pa to razliko nadomestijo z dejstvom, da jih ni treba zapirati v vodotesno ohišje.  Foto: Lidl UK

Preberite tudi:

Novice Začetek konca za najslavnejše ime v svetu videokamer?
Novice Našli kamero GoPro, ki je padla (skoraj) iz vesolja