Srdjan Cvjetović

Torek,
19. 3. 2019,
13.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

21

Natisni članek

kakovost LTE-Advanced Pro LTE/4G mobilno omrežje Telekom Slovenije

Torek, 19. 3. 2019, 13.30

5 let, 1 mesec

Nova potrditev: najboljše mobilno omrežje v Sloveniji ima Telekom Slovenije

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,06

21

meritve, mobilno omrežje, kakovost, Ljubljana, Slovenija, LTE/4G | Foto Srdjan Cvjetović

Foto: Srdjan Cvjetović

Pet kriterijev, trije meseci intenzivnih neodvisnih meritev na območjih Slovenije, ki pokrivajo 88 odstotkov slovenskega prebivalstva in pomembne slovenske prometne povezave, en rezultat: najboljše slovensko mobilno omrežje ima Telekom Slovenije.

Neodvisni preizkusi nemškega podjetja P3 communications so pokazali, da ima Telekom Slovenije najboljše mobilno omrežje v Sloveniji. Certifikat P3 "Najboljši na testu", ki ga je Telekom Slovenije prejel za svoje mobilno omrežje, velja za globalni panožni standard merjenja kakovosti omrežja in zadovoljstva uporabnikov.

4G
Novice Tisoč lokacij LTE/4G Telekoma Slovenije in nov hitrostni mejnik

Kako so (iz)merili najbolj kakovostno slovensko mobilno omrežje?

Meritve slovenskih mobilnih omrežij so strokovnjaki podjetja P3 opravili v zadnjih treh lanskih mesecih in na več kot 88 odstotkih naseljenih območij in na številnih prometnih povezavah po Sloveniji, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Ugotavljali so pet pomembnih značilnosti: pokritost govornih storitev, pokritost prenosa podatkov, pokritost z omrežjem četrte generacije (LTE/4G), hitrost mobilnega prenosa podatkov do uporabnikov in dostopnost podatkovnega omrežja. Skupni seštevek točk vseh petih značilnosti je uvrstil mobilno omrežje Telekoma Slovenije na najvišje mesto med slovenskimi mobilnimi operaterji.

Telekom SLovenije
Novice Velik plus za omrežje 4G Telekoma Slovenije

Hitra osebna izkaznica mobilnega omrežja LTE/4G Telekoma Slovenije

Telekom Slovenije je svoje mobilno omrežje četrte generacije (LTE/4G) komercialno zagnal natanko pred šestimi leti (natančneje 20. marca 2013).

Danes pokriva že več kot 98 odstotkov prebivalstva, njegova različica LTE-Advanced (4G+), ki omogoča še višje hitrosti mobilnega prenosa podatkov – do 300 megabitov v sekundi v smeri do uporabnika in do 50 megabitov v sekundi v smeri od uporabnika, pa že več kot 68 odstotkov prebivalcev.

5G, MWC 2019
Novice "Bistveno višje hitrosti so le ena od ključnih prednosti omrežij 5G"

Vedno več mobilnega podatkovnega prenosa

V mobilno omrežje LTE/4G Telekoma Slovenije je priključenih že več kot pol milijona naprav LTE, količina podatkovnega prenosa pa bliskovito narašča.

V primerjavi z letom 2017, ko so v Telekomu Slovenije omrežje začeli nadgrajevati s tehnologijo LTE-Advanced (4G+), se je povečal za trikrat, od leta 2013, ko je mobilno omrežje četrte generacije Telekoma Slovenije zaživelo, pa za kar desetkrat.

Charisma, zaključek projekta
Novice V Telekomu Slovenije dokončali še en evropski razvojni projekt za omrežja 5G

Seljak: Ohranjamo položaj tehnološko najnaprednejšega operaterja v državi

V Telekomu Slovenije vidijo prejeti certifikat P3 kot dodatno potrditev, da se nenehna vlaganja v tehnologijo in razvoj ter načrtno in strokovno delo odražajo v dokazani kakovosti omrežja.

"Pripravljeni smo že tudi na naslednje razvojne korake, ki jih prinaša peta generacija mobilnih omrežij (5G), poleg tega omrežje prilagajamo v smeri zagotavljanja inovacijam prijaznega okolja za razvoj rešitev in novih poslovnih modelov s področja interneta stvari," je poudaril podpredsednik uprave Telekoma Slovenije Tomaž Seljak. "Z razvojem omrežja in pripadajočimi aktivnostmi ohranjamo položaj tehnološko najnaprednejšega operaterja v državi."

Eduard Escalona, Charisma, Telekom Slovenije
Novice Z omrežji 5G bomo delali stvari, ki si jih uporabniki danes morda sploh še ne morejo predstavljati
Novice Potrebujemo 5G, 5G je priložnost za Evropo!

Dejstva iz 151 milijonov vzorcev

"Naši primerjalni testi so zajeli skoraj 151 milijonov vzorcev in me veseli, da lahko mobilno omrežje Telekoma Slovenije razglasim kot najboljše," je povedal glavni izvršni direktor P3 communications Hakan Ekmen.

Družba P3 communications enako obsežne in temeljite preizkuse, katerih osnova je metodologija množičnih podatkov, izvaja izključno na lastno pobudo v več kot 120 držav sveta, je še pojasnil prvi mož nemške družbe.

iCirrus, 5. 3. 2018
Novice Koristi in prihranki omrežij 5G, ki jih bomo uporabniki veseli