Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
16.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Marko Jaklič Vzajemna odškodninska tožba

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 16.33

8 let

Vzajemna nad Jakliča tudi civilno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zaradi domnevno spornih izplačil fizičnim osebam prek avtorskih in podjemnih pogodb Vzajemna nad nekdanjega predsednika uprave Marka Jakliča tudi civilno.

Kot je znano, na ljubljanskem okrožnem sodišču poteka sojenje nekdanjemu predsedniku uprave Vzajemne Marku Jakliču in še trem soobdolženim zaradi domnevnega polmilijonskega oškodovanja Vzajemne. A dogaja se tudi na civilnem oddelku.

Na pravdnem oddelku ljubljanskega sodišča namreč poteka pravda, v okviru katere Vzajemna toži Jakliča in nekdanjega člana uprave zavarovalnice Franca Henigmana zaradi izplačil fizičnim osebam prek avtorskih in podjemnih pogodb. Šlo naj bi za eno od 12 odškodninskih tožb Vzajemne proti nekdanjim članom uprave zavarovalnice Boštjanu Averju, Petru Pustatičniku, Jakliču, Henigmanu in Davorju Hvali. S posameznimi posli naj bi Vzajemno oškodovali skupno za okoli štiri milijone evrov.

Jaklič: Pogodbe so na Vzajemni, jaz jih nisem jemal s sabo V tokratni pravdi Vzajemna Jakliču in Henigmanu očita, da je zavarovalnica v času, ko sta jo vodila, Dejanu Kernerju in Iztoku Pustatičniku, sicer bratu nekdanjega člana uprave Vzajemne, brez podlage izplačala okoli devet tisoč evrov za pripravo strategije upravljanja s tveganjem na zavarovalnici, češ da strategija ni bila izdelana.

Jaklič je danes dejal, da pogodba obstaja, sicer ne bi mogli izvesti plačila. Ker pogodbe po odhodu iz Vzajemne ni vzel s sabo, od Vzajemne zahteva, naj jo predloži. Pojasnil je še, da je kot predsednik uprave podpisal veliko pogodb, za sporno pogodbo pa naj bi bil vsebinsko odgovoren Boštjan Aver, ki je bil takrat finančni direktor Vzajemne.

Naročena analiza le prepis srednjeročnega načrta Vzajemne? Za Vzajemno je sporna tudi analiza konkurenčnega okolja zavarovalnice, ki jo je naredila Martina Lovrenčič. Na zavarovalnici trdijo, da je analiza le prepis njihovega srednjeročnega načrta in da ni delo Lovrenčičeve, ki naj bi bila Averjeva sestrična.

Neupravičeno naj bi bilo tudi plačilo Zvonetu Marku, ki naj bi izdelal analizo poslovanja javnih zavodov. Analizo naj bi po Jakličevih besedah potrebovali zaradi načrtovanja stroškov in pogajanj z zavodom za zdravstveno zavarovanje (ZZZS). Podatke, je povedal Jaklič, je pripravljal Peter Pustatičnik, a ker je bil ta zaposlen na ZZZS, so posel sklenili z Markom. Henigmana danes na sodišče ni bilo.

Ne spreglejte