Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 8. 2015,
8.36

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Hrvaška letalo nesreča nesreča

Natisni članek

Nedelja, 2. 8. 2015, 8.36

8 let, 3 mesece

V Italiji in Rusiji strmoglavila helikopterja (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V nesreči športnega letala v bližini Daruvara na Hrvaškem sta v soboto umrli dve osebi. Vzrok nesreče še ni znan. V Rusiji nesreča na vojaški olimpijadi, v Italiji po prevozu turistov.

Letalo naj bi po padcu v gozd okoli 17. ure zagorelo. Na kraj nesreče so odšli gasilci, nujna pomoč in policija.

Gre že za tretjo letalsko nesrečo v zadnjem času. V nesreči letala 25. junija, ko je letalo padlo v morje v Kaštel Štafiliću, je poleg pilota umrl potnik, tretji moški pa je bil težje ranjen. V nesreči letala v Zvekovcu pri Vrbovcu pa sta 7. junija umrla izkušen pilot in njegov prijatelj.

Dve helikopterski nesreči v Rusiji in Italiji

Na letalskem mitingu v kraju Rjazan je med akrobatskim poletom v okviru prve "vojaške olimpijade" v Rusiji strmoglavil vojaški helikopter. Enemu od pilotov se je uspelo še pravočasno izstreliti, drugi je umrl. Gre sicer za helikopter letalske akrobatske skupine Berkuti ali v prevodu Zlati orli.

V italijanski Lombardiji so le našli helikopter, ki so ga pogrešali od petka in so ga v soboto iskali tudi v sosednji Švici. Plovilo so našli v goratem predelu Valtellina nedaleč od kraja Sondrio. Vsi trije ljudje na krovu helikopterja, pilot in dva člana posadke, vsi Italijani, so po poročanju italijanskih medijev mrtvi.

Helikopter je sicer v gorsko kočo prepeljal skupino turistov, med vračanjem pa je iz za zdaj neznanega razloga strmoglavil.

Ne spreglejte