Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 12. 2013,
10.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

eksplozija bomba Rusija

Nedelja, 29. 12. 2013, 10.48

8 let

Samomorilska napadalka v smrt poslala najmanj 15 ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V eksploziji, ki je odjeknila na železniški postaji v ruskem mestu Volgograd, je po najnovejših podatkih umrlo najmanj 15 ljudi, več deset je ranjenih.

Po navedbah ruskih medijev se je na postaji razstrelila samomorilska napadalka. Razstrelila se je v bližini detektorjev za odkrivanje kovin, ki so nameščeni ob vhodu na postajo, v na kateri je bilo v času eksplozije veliko ljudi.

Nenadoma postala živčna in sprožila eksplozivno napravo Ruski protiteroristični odbor je sporočil, da začetne ugotovitve kažejo, da se je razstrelila samomorilska napadalka, sicer pa preiskava še poteka. Tiskovni predstavnik preiskovalcev Vladimir Markin je povedal, da se je napadalka približala varnostniku pri detektorju kovin, nato pa je nenadoma postala živčna in sprožila eksplozivno napravo. V eksploziji je umrl tudi varnostnik.

Po uradnih podatkih ruskega ministrstva za izredne razmere je umrlo najmanj 15 ljudi, okoli 40 je ranjenih.

Popokala stekla v dveh nadstropjih zgradbe Posnetki ruske televizije kažejo, da so popokala stekla v dveh nadstropjih zgradbe, ob vhodu je videti razdejanje.

Ruske oblasti so v spomin na žrtve razglasile tridnevno žalovanje, predsednik Vladimir Putin pa je ukazal poostriti varnostne ukrepe v Volgogradu in okolici. Okrepili so tudi nadzor na železniških postajah in letališčih drugod v Rusiji.

Črne vdove Tovrstne napadalke, ki se maščujejo za smrt članov svojih družin na Severnem Kavkazu, v Rusiji imenujejo črne vdove.

V Volgogradu - mesto se je v preteklosti imenovalo Stalingrad - se je že oktobra na avtobusu razstrelila samomorilska napadalka, domnevno povezana z islamističnimi uporniki na Severnem Kavkazu. Tedaj je umrlo šest ljudi.

Skrajneži grozijo z napadi v času olimpijskih iger Že oktobrska eksplozija je sprožila vprašanja glede varnosti na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju, ki je od Volgograda oddaljen kakih 700 kilometrov in leži v bližini nemirnega Severnega Kavkaza.

Vodja islamističnih upornikov Doku Umarov je svoje privržence že pozval, naj bodo dejavni v času olimpijskih iger. Ruske oblasti zaradi teh groženj v času iger načrtujejo izredno stroge varnostne ukrepe.

Ne spreglejte