SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rusi pridržali nekdanjega direktorja Linxaira

3

termometer

Nikolo Musiča, nekdanjega direktorja letalske družbe Linxair, so ruske oblasti pred dvanajstimi dnevi, neuradno zaradi zapadlih dolgov, pridržale na moskovskem letališču.

Petega februarja so ruske oblasti po pristanku letala S5-ICR, ki je v lasti podjetja Ikar, na moskovskem letališču pridržale dva pilota – nekdanjega direktorja, sicer pa solastnika letalske družbe Linxair Nikolo Musiča in kopilota, poroča Delo.

Uradno so bile razlog za pridržanje tehnične težave, neuradno pa so Musiča pridržali zaradi Linxairovih dolgov do tamkajšnjega upnika, ki je veliko posloval v Rusiji. Eden izmed virov trdi, da naj bi mu dolgoval več sto tisoč evrov. Letalo so nato po pogovoru njegovega lastnika z Linxairovim upnikom sprostili, potem pa je 11. februarja opravilo tehnični let na Dunaj.

Letalo S5-ICR je Ikar marca lani kupil prav od Linxaira. Podjetje je bilo ustanovljeno tri tedne prej. Ikar je za letalo plačal deset evrov, pri čemer je prevzel tudi poplačilo obveznosti Linxaira v višini 3,7 milijona evrov. Ustanovitelja Ikarja sta nekdanji pilot Linxaira Miha Repovž in generalni sekretar letalske zveze Slovenije Primož Lajevec.

Repovž je potrdil, da je letalo iz Kijeva priletelo v Moskvo, tam pa so ga na letališču prizemljili zaradi inšpekcije, saj je imelo ob pristanku tehnične težave. Zanikal pa je, da je pilota Musiča in Andreja Kodruna pridržala policija. Trdi, da so Musiča, ki za Ikar zdaj po pogodbi dela kot kapitan letala, ob identifikaciji posadke spoznali in da jih je generalni direktor RusAero nato izsiljeval zaradi neplačanih dolgov Linxaira. Teh Ikar kot novi lastnik "ne bo plačal", še piše Delo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin