SiolNET. Novice Črna kronika
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Leto dni zapora za mučenje lastne matere

1

termometer

Na mariborskem okrožnem sodišču se je z obsodilno tožbo končalo sojenje 22-letnemu Davidu Rohdetu, obtoženemu, da je 28. novembra lani k radiatorju za tri dni priklenil mamo Ksenijo Pahernik.

Senat pod vodstvom sodnice Vanje Verdel Kokol je Rohdeta spoznal za krivega in ga obsodil na leto dni zaporne kazni, obsojenega pa poslal nazaj v pripor.

Sodbo sprejel z obrazom zakritim z mapo Sodni senat je Rohdeta, ki je sodbo sprejel mirno in z obrazom ves čas zakritim z mapo, oprostil plačila stroškov, v priporu pa bo zaradi ponovitvene nevarnosti moral počakati vse do pravnomočnosti sodbe oz. najpozneje do decembra, ko se mu bo hkrati s priporom, v katerem je že vse od 1. decembra lani, iztekla tudi enoletna zaporna kazen.

Tožilec je bil po izreku zadovoljen Tožilec Vlado Bašovič je bil po izreku zadovoljen, da je senat prisluhnil njihovi obtožnici, o tem ali se bo tožilstvo, potem ko je zahtevalo 15 mesecev zapora, odločil za pritožbo, pa je dejal, da bodo o tem še razmislili. Morda pa se bo na izrečeno kazen pritožil Rohdetov tokrat odsotni zagovornik Rok Gerlovič, ki je za svojega klienta predlagal oprostilno sodbo, saj je menil, da se Rohdetu s tem, ko je k radiatorju priklenil svojo mater in jo pri tem lažje poškodoval, ne more očitati kaznivo dejanje nasilja v družini, temveč le povzročitev lažje telesne poškodbe in odvzem prostosti. Po njegovem je namreč nasilje v družini dejanje, ki traja, v tem primeru pa je šlo zgolj za enkratno dejanje, ki se lahko preganja le, če bi to zahtevala oškodovanka.

"Oškodovanka želela zaščititi sina" Spomnimo, da je obtoženi Rohde 28. novembra lani k radiatorju za tri dni priklenil svojo mamo, jo pretepal in prisilil k podpisu oporoke, s katero bi mu zapustila stanovanje. Oškodovanka je dogajanje podrobno opisala v preiskavi, nato pa se je kljub odredbi prisilne privedbe večkrat izmaknila sodišču. Konec preteklega tedna je vendarle stopila pred senat, a je zanikala vse svoje obtožbe. Sodni senat je ocenil, da njeno pričanje na sodišču ni bilo verodostojno, saj naj bi z njim zgolj želela zaščititi sina, zato je izreklo obsodilno sodbo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin