Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 4. 2013,
18.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sintal rop

Četrtek, 25. 4. 2013, 18.07

7 let, 12 mesecev

Hriberšku pomagala tretja oseba?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celovški odvetnik Rudi Vouk je po poročanju spletnih portalov potrdil, da je prejel del denarja, ki naj bi ga ukradel varnostnik Sintala Borut Hriberšek.

V odvetniško pisarno naj bi denar prinesla njihova stranka in ne Hriberšek. Denar so odnesli v trezor na eno izmed celovških bank ter o tem obvestili slovensko tožilstvo.

Vouk je po poročanju povedal, da je v njihovo odvetniško pisarno denar prinesla njihova stranka, ki pa ni slovenski državljan. S Hriberškom nihče v njihovi pisarni ni imel in nima nobenih stikov, je dejal odvetnik.

Spletni portal 24ur poroča, da Vouk ocenjuje, da je ta stranka v vlogi priče. Pristojnim oblastem v Slovenijo so sporočili tudi, da se je stranka pripravljena odzvati in podati izjavo.

"Denarja nismo nikoli šteli, takoj smo zapečatili torbo, v kateri ga je stranka prinesla, ga odnesli v trezor. Hkrati pa o tem takoj obvestili Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani, saj je stranka, ki je denar prinesla, izrecno prosila, naj o tem obvestimo pristojne organe v Sloveniji ter uredimo vse potrebno. Mi pred tem nismo niti vedeli, da se je ta kraja sploh zgodila. Zdaj pa bo denar v trezorju toliko časa, dokler nam tožilstvo ne pove, kaj naj z njim naredimo," je dejal Vouk.

Možnost, da Hriberšek ni deloval sam, je v minulih dneh za medije izpostavil že predsednik uprave Sintala Robert Pistotnik, ki je podvomil tudi o tem, da bi bil motiv za krajo finančna stiska. Obenem so v podjetju prepričani, da je zmanjkalo več kot milijon evrov in ne le 650.000 evrov, kot je trdil Hriberšek.

Zunajsodni senat Okrožnega sodišča v Ljubljani je sicer v sredo potrdil odločitev preiskovalne sodnice, ki je za nekdanjega Sintalovega varnostnika Boruta Hriberška odredila enomesečni pripor. Odvetnik Boris Grobelnik je že napovedal, da se bo z zahtevo za varstvo zakonitosti zdaj obrnil na vrhovno sodišče.

Spomnimo: 47-letni Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, nato pa se je na Šentilju predal policiji. Del denarja je prinesel s sabo, del naj bi ga skril v sef na železniški postaji v nemškem Mannheimu, del pa očitno tudi v Avstriji.

Ne spreglejte