SiolNET. Novice Črna kronika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

15-letnica zaradi trpinčenja na Facebooku skočila z mostu

3

termometer

Potem, ko ni več prenesla pritiskov spletnega nadlegovanja s strani vrstnikov, je neka britanska šolarka skočila z avtocestnega nadvoza in umrla pod kolesi avtomobila.

Užaloščeni starši 15-letne šolarke so stopili pred medije ter britanski javnosti razodeli svojo pretresljivo zgodbo. Njuna hčerka je tako kot večina mladih veliko časa preživela na spletu in raznih spletnih omrežjih. Prav e-druženje pa naj bi bilo v zadnjih časih zanjo še posebno travmatično.

Spletni prijatelji, ki to niso bili Starša Steven Grogan (45) in njegova žena Anita (44) sta med drugim povedala, da sta popolnoma šokirana. Njuna hčerka Holly naj bi bila pred smrtjo dalj časa izpostavljena škodoželjnim, žaljivim in drugače neprimernim zapisom na njenem Facebook spletnem računu. Kot so kasneje povedali nekateri dekličini vrstniki, naj bi nekateri "prijatelji" in "prijateljice" na omenjeni spletni strani Holly obkladali s številnimi žaljivimi komentarji.

Vpisala se je v privatno šolo, saj naj bi bilo tam manj vrstniškega nasilja Nek dekličin vrstnik je povedal, da je bila šolarka tudi drugače večkrat tarča napadov s strani njenih sošolk, ki so jo pogosto zbadale in obkladale z žaljivkami. Prav tako naj bi starši dekle pred kratkim vpisali v privatno šolo, kjer naj bi bilo manj vrstniškega nasilja.

Starši so v sporočilu za javnost med drugim zapisali, da je "Holly stežka shajala z bremenom sodobnega spletnega druženja in navezovanja spletnih stikov". Po dogodku, ki je v Veliki Britaniji dvignil precej prahu, so se deklici poklonili številni someščani.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin