TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 9.53

8 let

Johnny Depp – igralec, ki obožuje francoska vina in vinograde

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Johnny Depp je od najstniškega televizijskega idola že davno prerasel v privlačnega pirata. V DKino si ga lahko ogledate tudi v vlogi novinarja v filmu Zapiti dnevnik.

Johnnyja Deppa verjetno ni treba posebej predstavljati, mi pa mu tokrat vseeno namenjamo nekaj besed. Lani se je poleg Jacka Sparrowa v zadnjem delu Piratov s Karibov preizkusil tudi v vlogi novinarja Paula Kempa, ki se v 50. letih preseli v Portoriko, kjer se zaposli pri krajevnem časopisu San Juan Star. Predaja se sproščenemu karibskemu življenju, divjim zabavam in opojnemu rumu, dokler ne spozna Chenault – zapeljive zaročenke krajevnega bogataša Sandersona – in se odloči, da bo razkril Sandersove nezakonite dejavnosti.

Očim bil glavni vir inspiracije

Johnny Depp, sicer s pravim imenom John Christoper Depp II, se je rodil leta 1963 v četrtem največjem mestu Owensboro zvezne države Kentucky gradbenemu inženirju in natakarici. S starši, sestro in bratom se je Johnny večkrat selil v več kot 20 različnih krajev, v 70. letih pa so se ustalili v floridskem mestu Miramar. Leta 1978 sta se Johnnyjeva starša ločila, mama pa se je drugič poročila z Robertom Palmerjem, ki je za Johnnyja veljal kot velika inspiracija pri filmu.

Svoje prve izkušnje je John začel pridobivati leta 1987 z glavno vlogo v Foxovi televizijski seriji 21 Jump Street. Serija je doživela izjemno slavo, John pa postal najstniški idol, ki pa mu ni bil ravno po godu, zato je v prihodnje raje sprejemal samo filmske vloge, ki so se mu zdele zanimive.

Prvo pomembnejšo vlogo je prejel leta 1984 v grozljivki Mora v ulici Brestov, nato pa bil tudi prvič zavrnjen s strani producentov v filmu Thrashin. Filmsko je Johnny zaslovel v finančno uspešnih filmih, kot so Brezglavi jezdec leta 1999, Čarli in tovarna čokolade leta 2005, Rango leta 2011, mnogi pa njegovo ime najprej povežejo z Walt Disneyjevo franšizo Pirati s Karibov.

Filmski in televizijski igralec, scenarist, režiser, producent in glasbenik je v svoji dolgi karieri prejel zlati globus za film Sweeney Todd: Hudičev brivec in nagrado Screen Actors Guild Award za najboljšega igralca v filmu Pirati s Karibov: Prekletstvo črnega bisera.

Glasba, restavracije in vinogradi njegova druga strast

Johnny Depp ni samo dober igralec, njegova druga strast je tudi glasba. Posnel je samostojni album in kitaro igral za glasbo v filmih Čokolada in Bilo je nekoč v Mehiki. Imel je tudi glasbeno skupino P, v kateri sta igrala tudi Gibby Haynes in Flea iz zdajšnje skupine Red Hot Chilli Peppers.

Skupaj s svojo izbranko Vanesso Paradis goji grozdje, v njunem vinogradu Plan-de-la-Touru na severu francoskega mesta Saint-Tropez pa pridelujeta vino. Johnny slovi po ljubezni do francoskih vin – med njegovimi najljubšimi vini so bordeaux, chateau in burgundy domaine. S Seanom Pennom, Johnom Malkovichem in Mickom Hucknallom ima v lasti prestižno restavracijo v Parizu.

Ne spreglejte