Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 11. 2013,
18.37

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 11. 2013, 18.37

6 let, 2 meseca

Preproste ideje za hitro prenovo kuhinje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Kuhinjski elementi so eden od najdražjih nakupov, zato namesto o popolni prenovi kuhinje raje premislite o drobnih spremembah, ki vam bodo polepšale bivanje in kuhanje.

Ne glede na to, ali živite v novogradnji ali starejšem stanovanju, ali ste kuhinjo opremljali sami ali je prišla "v paketu" z vselitvijo … Sprememb v kuhinji se lotimo precej težje kot v drugih prostorih, saj so kuhinjski elementi praviloma dragi. A če vam videz vaše kuhinje ni všeč, v njej ne zato preživljate veliko časa in vam je kuhanje v nadlego, lahko s preprosto prenovo poskrbite, da bo zasijala v novi luči. Naj postane ustvarjalna oaza okusnih jedi, prostor, v katerem se boste radi zadrževali. Sveže barve na omaricah Če vas motijo stare, sicer solidno ohranjene kuhinjske omarice izpred 20 let, za nakup nove opreme pa nimate denarja, premislite o barvanju. Ideje poiščite na spletu, saj se je podobnega podviga že lotilo veliko navdušencev nad projekti "sam svoj mojster". Našli boste veliko praktičnih nasvetov, za svetovanje o barvah pa se lahko obrnete tudi na mojstre v specializiranih trgovinah. Pobarvate lahko tudi notranjost omaric in predalov ali zamenjate ročaje in gumbe na njih.

Vas motijo ploščice? Če vas motijo ploščice iz sedemdesetih, jih lahko prelepite s fototapetami. Ponudba na trgu je velika, izberete lahko bolj umirjene motive ali pa bolj barvite. Bodite pozorni le na to, da izberete vodoodporne tapete, ki jih lahko tudi obrišete in čistite. Umetnost v kuhinji Zakaj ne bi tudi v kuhinji razstavili kakšne lepe ilustracije, uokvirjene grafike ali fotografije? Tako bo kuhinja postala bolj poseben in oseben prostor, obenem pa jo boste povezali tudi z drugimi prostori v stanovanju.

Na vidno mesto postavite svojo zbirko kuharskih knjig in receptov – te knjige so običajno polne čudovitih fotografij, zakaj bi jih skrivali med drugimi knjigami v dnevni sobi?

Novi kuhinjski prtički, zavese … Hišni tekstil je lahko odločila pika na i, ko gre za okrasitev doma. V kuhinji so kuhinjske krpe iz blaga nenehno v uporabi, zato se navadno ne oziramo na njihov videz. Lahko pa si privoščimo komplet res čednih prtičkov in jih uporabimo za okras – obesimo jih na kljukice ali ovijemo okoli vrat pečice. Staro z novim Če pa vaša kuhinja sije v belini ali sodobnih linijah, lahko vzdušje otoplite z dodatki iz nekega drugega obdobja – v emajlirane posode, v katerih so včasih nosili mleko, shranite lesene žlice, zajemalke in podobno, lesene deske za rezanje postavite ob pult in jih ne skrivajte v predalih … Naj se vidi, da v kuhinji uživate.

Ne spreglejte