SiolNET. Dom Prenova in gradnja
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lahko garaža ali lopa postaneta vrt?

1

termometer

Lopo ali garažo lahko vključite v svoj vrt. Predstavljamo vam nekaj možnosti.

Če garažo še uporabljate za namene, za katere je nastala, to lahko kljub temu povežete še z rastlinjakom, in sicer tako, da tega prislonite na njeno južno steno. Skladiščila bo toploto, prav tako pa bo v hladnih dneh topleje tudi v rastlinjaku. Vrt na strehi Streho garaže ali lope, ravno ali z rahlim naklonom, ki ima neoviran dostop, lahko spremenite v vrt. Prekrite jo z vodotesno ponjavo, na robove pritrdite deske, nanosite prst in jo zasadite. S strehe padlo deževnico lahko zbirate za zalivanje.

Pri sajenju na strehi in ob lopi pa bodite pozorni na senčno in sončno stran, glede na to tudi naredite razpored sajenja rastlin. Z napuščev obesite viseče košare.

Navpični vrt Zunanje stene lope lahko uporabite tudi kot oporo za plezalke, zato nanje speljite rastline. Navpični vrtovi so kreativna pozelenitev sten in okolice in dajejo senco. Z nekaj iznajdljivosti lahko omogočajo celo pridelavo hrane.

Najpreprostejši način ozelenitve stene je s plezalnimi rastlinami, ki jih lahko uspevajo z razmeroma malo vzdrževanja. V primeru, da želimo steno zaščititi pred morebitnimi poškodbami ovijalk, lahko ob njej izdelamo mrežasto konstrukcijo. S to damo plezalkam oporo, po kateri se bodo lahko razrastle. Na ta način lahko tudi usmerjamo rast rastlin.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin