SiolNET. Digisvet Novice
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi Microsoft si očitno želi svojo pametno uro

1

termometer

Boj na razvijajočem se trgu pametnih ur bo, kot lahko sklepamo iz velikega zanimanja glavnih tehnoloških igralcev, v prihodnosti še zelo napet. Vanj se bo zdaj podal še Microsoft.

Tako lahko sklepamo iz trditev vodilnih mož Microsoftovih dobaviteljev iz Azije, ki so dejali, da je v začetku leta Microsoft pri njih za ročne ure naročil 1,5-palčne zaslone na dotik. Pri tem so dodali, da to še ni garancija, da bo do izdelave resnično prišlo, prav tako pa (za zdaj) molči tudi Microsoft.

Ameriško podjetje bi se s tem priključilo Samsungu, Applu, Googlu in LG-ju, ki so razvoj pametne ure že napovedali oziroma o tem že nekaj časa krožijo resne govorice.

Microsoft se je sicer na tem področju preizkusil že desetletje nazaj, ko je razvil tehnologijo SPOT (Smart Personal Object Technology), s katero je želel povezati gospodinjske aparate in druge vsakdanje tehnikalije ter jih narediti bolj vsestransko uporabne. Ena iz med takšnih naprav je bila pametna ura, ki je omogočala pošiljanje MSN-sporočil in podajala razne informacije, od novic do vremenske napovedi. Leta 2004 so prvo naredili pri Fossilu in Suuntu, nato pa sta jo izdelovala še Tissot in Swatch. Proizvodnjo so ustavili štiri leta pozneje, projekt pa dokončno ukinili lani.

Ali bo morebitni drugi poskus bolj uspešen in dolgotrajnejši, bo pokazal čas in očitno tudi konkurenca.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin