SiolNET. Digisvet Novice
2,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spremenil nastavitve v programu in zrušil internet

2,39

termometer

Internet
Na nekaterih nedelujočih spletnih straneh je uporabnike pričakalo tako sporočilo o napaki, na drugih pa preprosto obvestilo, da povezava ni uspela. Foto: Matic Tomšič

Za včerajšnjo nedostopnost mnogih najbolj obiskanih spletnih mest na svetu je odgovorna platforma Fastly, ki je eno od največjih omrežij za dostavo vsebin (CDN).

"Eden od naših uporabnikov je spremenil nastavitve in sprožil programski hrošč," so razlog za zlom svoje platforme in posledično nedostopnost največjih spletnih strani na svetu za BBC pojasnili v podjetju Fastly. Kot so razkrili v podjetju, je programski hrošč v le nekaj minutah ustavil 85 odstotkov celotnega omrežja. "Napaka v programski kodi je posledica nadgradnje, ki smo jo pripravili za naše uporabnike maja. Ni jasno, kako so naši inženirji spregledali napako," so še sporočili iz podjetja, kjer tudi obljubljajo, da se kaj podobnega ne bo več zgodilo.

Kdo vse je imel težave?
Zaradi programskega hrošča so včeraj nekaj časa bile popolnoma ali pa le delno nedosegljive med drugim spletne strani Amazon, Ebay, PayPal, Reddit, HBO Go, CNN, BBC, The Guardian, Bloomberg News in The New York Times.

Internet Digisvet Kaj se dogaja? Zrušil se je ogromen del interneta.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin