SiolNET. Digisvet Nasveti
9,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bill Gates: Če želite dobiti službo ...

9,83

termometer

Bill Gates
Foto: Reuters

Kdor se ne bo spoznal na znanost, bil dober s številkami in znal narediti kaj praktičnega, bo v prihodnjih letih težje našel delo, meni ustanovitelj računalniškega podjetja Microsoft in najbogatejši človek na svetu Bill Gates.

Bill Gates je za poslovno družbeno omrežje LinkedIn pred kratkim razkril tri akademske usmeritve, o katerih bi morali razmišljati mladi, ki v prihodnosti želijo zagotovo dobiti službo. Raziskava, ki jo je Gates opravil sam, pravi, da je vredno:

- diplomirati iz ene od znanstvenih ved (matematike, fizike, kemije, na primer),

- pridobiti naziv inženirja (strojništva ali računalništva, na primer),

- postati ekonomist oziroma se ob študiju ene od zgornjih ved izobraževati tudi na ekonomskem področju.

Gates ni mnenja, da bi se moral vsak, ki se bo našel v eni od zgornjih akademskih smeri, na tem področju tudi zaposliti. Verjame pa, da bo v prihodnosti čedalje več ljudi moralo poznati osnove naštetih ved.

"Ni nujno, da bo nekdo, ki se je izučil za računalničarja ali strojnika, tudi programiral ali sestavljal stroje. Bo pa zelo uporabno, če bo med delom nekje drugje razumel, kako poteka delo inženirjev." "Ni nujno, da bo nekdo, ki se je izučil za računalničarja ali strojnika, tudi programiral ali sestavljal stroje. Bo pa zelo uporabno, če bo med delom nekje drugje razumel, kako poteka delo inženirjev." Foto: Reuters

Najbogatejši človek na svetu je s takšnim nasvetom postregel zato, ker področji znanosti in tehnologije vse bolj prodirata v vse pore gospodarstva in družbe. "Delavci, ki bodo izobraženi na naštetih področjih, bodo tisti, ki bodo v prihodnosti lahko spreminjali svet," je še dejal Bill Gates.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 20
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin