SiolNET.
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bruselj za spremembo zakonodaje o zaščiti ozonske plasti

1

termometer

Evropska komisija je predstavila predlog za spremembo obstoječe zakonodaje o zaščiti ozonske plasti.

Zakonodajo naj bi poenostavili, obenem pa bodo spremembe omogočile, da bo EU ostala vodilna v svetu v boju proti podnebnim spremembam. Storjen precejšen napredek pri zaščiti ozonske plasti Komisija ugotavlja, da je bil storjen precejšen napredek pri zaščiti ozonske plasti, vendar pa številni izzivi ostajajo, saj naj bi se ozonska plast na raven izpred leta 1980 vrnila šele v obdobju med letoma 2050 in 2075.

"Trajnostni razvoj je mogoč" "V EU smo skoraj že nehali uporabljati snovi, ki uničujejo ozonsko plast, ne da bi to povzročilo večje težave potrošnikom in proizvajalcem. To dokazuje, da je trajnostni razvoj mogoč," je dejal komisar za okolje Stavros Dimas. A hkrati je opozoril, da je treba ostati na preži, saj je v okolju še precej snovi, ki škodujejo ozonski plasti, recimo v hladilnikih ali izolacijskem materialu. "Preprečiti moramo, da bi te snovi prišle v ozračje," je poudaril Dimas.

Cilj predloga, ki ga je predstavil Bruselj, je izboljšati uresničevanje obstoječe zakonodaje, pa tudi njena uskladitev z najnovejšimi mednarodnimi sporazumi. Vsebuje tudi dodatne ukrepe za preprečitev nezakonite trgovine in uporabe snovi, ki uničujejo ozonsko plast.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin