Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 12. 2012,
9.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mazda

Torek, 18. 12. 2012, 9.26

8 let

Mazdin logistični in šolski center v Celovcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Logistični center za srednjo in jugovzhodno Evropo v Celovcu oskrbuje 458 trgovcev in servisnih delavnic za vozila Mazda v petnajstih državah.

Skladišče in šolski center

Dejavnost logističnega centra je v tem času usmerjena predvsem na začetek prodaje nove mazde 6, zato se v višino segajoče police že polnijo z nadomestnimi deli in opremo tega vozila.

Poleg skladišča, kjer se zbirajo nadomestni deli za vsa Mazdina vozila, v sklopu centra delujejo tudi delavnice za usposabljanje Mazdinih serviserjev.

V skladišču, ki meri sedem tisoč kvadratnih metrov, je za 4,5 milijona evrov nadomestnih delov, v vsakem trenutku pa je mogoče izpolniti 98 odstotkov vseh naročil za dele, ki jih čez noč dostavijo pooblaščenim trgovcem in servisom.

Transportne poti vodijo v Celovec namesto v Bruselj

Transportne poti nadomestnih delov za servisne delavnice v Avstriji, Italiji, na Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bolgariji, Albaniji, Moldaviji in v državah na področju nekdanje Jugoslavije so skrajšali ter jih časovno in stroškovno racionalizirali.

Nadomestni deli in oprema za ta del Evrope po morski poti z Japonske po novem prihajajo v Trst, od tod pa v regijsko središče v Celovcu.

S tem, ko so se izognili prevozu blaga v Bruselj (ta ostaja središče za zahodno Evropo), so prihranili stroške in čas za 170 kamionskih prevozov letno, kar pomeni približno 220 tisoč kilometrov, ustrezno manjši pa je tudi ogljični odtis.

Pomemben prihranek so dosegli tudi z uvajanjem povratnih zabojnikov iz umetne mase namesto pakiranja v kartonske škatle, ki jih po transportu zavržejo.

Pri Mazdi računajo, da z večkratno oziroma trajnejšo uporabo takšnih škatel zmanjšajo odpadni material. 71.500 kartonskih škatel pomeni 35 ton papirja, tako pa letno prihranijo 30 tisoč evrov.

700 tisoč evrov za šolski center

Tolikšna je vrednost regijskega centra za podporo in izobraževanje, v katerem se letno šola več kot tisoč tehnikov.

Razvili so tudi posebno platformo za šolanje na daljavo, ki jo uporablja več kot 50 tisoč serviserjev in prodajalcev po vsem svetu.

Pri Mazdi se zavedajo, da vsaka okvara vozila predstavlja določen stres, najslabše pa je, kadar se določena okvara ponavlja. Zato sledijo načelu, da naj se vsaka okvara pravilno diagnosticira ter reši prvič in v najkrajšem času.

Temu je namenjeno splošno izobraževanje, ki mehanikom omogoča pridobitev strokovnih nazivov po stopnjah tehnik, višji tehnik in vodilni tehnik.

Vpliv na Slovenijo

Poprodajne aktivnosti vsakega avtomobilskega proizvajalca so ključne za ustvarjanje čim širšega kroga zadovoljnih kupcev. K temu pripomore bližina centra in s tem takojšnja dosegljivost nadomestnih delov brez čakalnih dob, skupaj s prijaznim, strokovno usposobljenim osebjem.

Mazda je letos v Sloveniji sorazmerno uspešna, saj so prodajne številke v rahlem porastu, dohodek pa narašča predvsem zaradi uspešnega modela CX-5. Leta 2013, v katerem naj bi bilo skupaj prodanih 50 tisoč vozil, naj bi delež Mazde znašal 650 avtomobilov, od tega 70 odstotkov vozil mazda 6 nove generacije.

Ne spreglejte