SiolNET. Avtomoto Novice
2,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Volkswagen tiguan allspace

Volkswagnov prostorni SUV: to so novosti #foto

2,14

termometer

Volkswagen tiguan allspace
Foto: Volkswagen

Volkswagen je osvežil tudi sedemsedežno različico tiguana z oznako allspace. Dobil je nove žaromete, več serijske opreme in zadržal prostornost originalnega "podaljšanega" tiguana.

Tiguan z modelom allspace nudi različico s podaljšano medosno razdaljo in je v Evropi opcijsko opremljen s sedmimi sedeži. Dva sta "skrita" v prtljažniku in se lahko pospravita v ravno dno. Čeprav je njuna uporabnost omejena, velja allspace za najbolj praktično različico sicer enega najbolje prodajanih športnih terencev tega razreda v Evropi.

Tiguan allspace je od klasičnega tiguana daljši za 22 centimetrov. Od leta 2017 so jih prodali 1,5 milijona. To je lep delež v celotni tiguanovi prodaji od leta 2007, ki znaša skoraj 6,4 milijona vozil. Medosje je v primerjavi s klasičnim tiguanom za 11 centimetrov daljše, prtljažnik pa večji za 145 litrov.

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen Novi žarometi zdaj skladni z golfom, več tudi serijske opreme

Volkswagen je že prenovil tiguana, in podobna osvežitev je zdaj doletela še različico allspace. Najbolj opazni bodo novi žarometi in svetlobni podpis, ki je podoben kot pri osmi generaciji golfa. Pri višjih paketih opreme bo imel tiguan svetlobno letvico prek cele širine maske motorja, prav tako bo mogoče izbrati žaromete IQ.lights − te imajo po 24 modulov LED za vsak žaromet, ki prilagajajo osvetlitev ceste pred vozilom.

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen

Po prenovi 2,2 centimetra daljši

Po prenovi je tiguan allspace sicer dobra dva centimetra daljši, a to ni posebej vplivalo na uporabnost vozila v notranjosti. Prostornina prtljažnika znaša do 1.920 litrov. Več je serijske opreme, med vključenimi elementi so na primer radarski tempomat, večfunkcijski volanski obroč in samodejno zaviranje v sili. Allspace je dobil Volkswagnov že znan vmesnik za klimatsko napravo z drsniki, glede zaslona je serijski velik osem palcev − z doplačilom lahko zraste do 10,25 palca.

Tiguana allspace bodo poganjali naslednji motorji: dvolitrski dizelski motor TDI (110 in 147 kW), 1,5-litrski bencinski motor TSI (110 kW) in dvolitrski motor TSI (140 ali 180 kW).

Glede vožnje je novost še sistem Travel Assist, ki zagotavlja funkcije vozniške asistence druge stopnje do hitrosti 210 kilometrov na uro.

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen

Volkswagen tiguan allspace Foto: Volkswagen

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin